Fotbalul belgian merge în instanţă pentru a contesta interzicerea publicităţii pentru jocurile de noroc

Fotbalul belgian s-a alăturat restului industriei sportive din ţară şi apelează la justiţie pentru a contesta interzicerea totală a publicităţii pentru jocuri de noroc în Belgia.

Lorin Parys, CEO-ul Ligii belgiene, s-a numărat printre cei care au semnat un comunicat comun, cerând o consultare pentru a contracara şi revizui decretul regal prin care vor fi interzise reclamele la jocuri de noroc în ţară.

Părţile implicate în sport susţin că interdicţia nu îi va proteja pe suporteri împotriva dependenţei de jocuri de noroc, ci mai degrabă îi va face pe fani să se îndrepte către oferte nesigure de la operatori neautorizaţi.

Cei implicaţi în sport susţin o abordare conform căreia responsabilitatea este asumată de sectorul sportiv, se pune accent pe jocul de noroc responsabil, cu protecţie pentru minori, şi se garantează stabilitatea financiară pentru sectorul sportiv.

“Cu toate acestea, în ultimele luni nu s-a ascultat ce am cerut noi în mod repetat. De aceea mergem în instanţă”, se arată în comunicat.

Potrivit semnatarilor, “calea de urmat este un cadru legal puternic în domeniul pariurilor sportive, inclusiv acorduri clare privind promovarea acestora”.

“În acest fel, canalizăm jucătorii pe calea corectă şi nu reducem acest venit atât de necesar pentru sport. Astfel, oferim un loc clar şi o responsabilitate socială pariurilor sportive”, se menţionează în comunicat.

Decretul regal va interzice publicitatea pentru pariuri începând din 2025. Se estimează că cluburile de fotbal belgiene obţin cel puţin 12% din veniturile din sponsorizări de la operatori de pariuri.

FOTO: Twitter ProLeague

Stiri recente

Dani Coman a demisionat de la FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunţat că Dani Coman a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al clubului. “Dragi sibieni, pentru mine...