Fotbal si vanatoare

Adrian Anca, unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj în ultimii ani îşi împarte viaţa între cele două mari pasiuni ale sale, fără să-şi neglijeze familia

Adrian Anca a venit la CFR Cluj în urmă cu trei ani şi jumătate, de la Gloria Bistriţa, cînd echipa din “Gruia” juca în divizia B. Blondul atacant s-a acomodat perfect şi a devenit liderul şi golgheterul formaţiei, care reuşea surpriza la finalul sezonulu 2003-2004 şi promova în prima ligă. “Am rămas doar patru jucători din acea echipă, eu, Toma, Tilincă şi Florin Dan. S-au schimbat multe, nici nu-mi vine să cred cîte s-au întîmplat”, explică Adrian, puţin amuzat, situaţia. în primul eşalon, Anca a jucat la fel ca în divizia B şi a reuşit meciuri memorabile, dar cel mai frumos a fost jocul cu Dinamo, cînd a marcat de două ori, contribuind decisiv la victoria CFR-ului. A urmat încă un sezon şi jumătate foarte reuşit, dar cu mai puţine goluri, după ce a fost retras în spatele atacanţilor. Chiar dacă, din punct de vedere al reuşitelor, a rămas puţin dator, pasele perfecte pentru colegii săi din linia ofensivă fac din Adrian Anca, cel mai iubit şi apreciat jucător al clujenilor.

Vînează de la şapte ani

Fotbalul nu este singurul sport pe care îl iubeşte şi îl practică atacantul ceferist. “A doua pasiune a mea este vînătoarea. Cînd aveam şapte ani m-a luat tata, prima dată, la o partidă de vînătoare, iar la opt ani eram deja meseriaş. Acum mă duc tot cu tatăl meu, aici la 30 de kilimotri de Oradea. Chiar zilele trecute am fost şi am împuşcat un iepure. Am stat prin pădure de dimineaţă pînă spre seară, dar a fost super relaxant”, continuă Adrian Anca. în afară departidele de vînătoare şi tăiatul porcului, de la care nu putea lipsi, Anca se concentrează asupra familiei, care are de un an al treilea membru. “De cînd s-a terminat campionatul şi am luat vacanţă mă odihnesc. Dorm extrem de mult pentru că mi-am făcut programul de somn după cel al fiului meu Andrei. Dorm noaptea, la prînz, cînd adoarme el fac şi eu acelaşi lucru.”, povesteşte Adrian felul în care se relaxează după unul dintre cei mai obositori ani din cariera sa.
Printre partidele de somn, atacantul CFR-ului şi-a făcut timp şi pentru noi şi ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

Reporter: Cum se simte cel mai constant jucător de la CFR Cluj în vacanţă?
Adrian Anca: Nu ştiu dacă sînt eu cel mai constant, dar a fost un an greu. Pot spune că s-a terminat bine. îmi reproşez însă că nu am marcat mai multe goluri, dar cred că am compensat printr-un joc bun. E loc de mai bine, iar în retur veţi vedea că voi reuşi mai multe.
Reporter: Ce te-a nemulţumit?
Anca: Meciul cu Bistriţa nu pot să-l uit nicicum. Am condus cu 2-0, dar am pierdut cu 3-2. Atunci s-a rupt echipa, au început certurile, iar atmosfera s-a cam stricat. Pînă la urmă e bine că am terminat turul pe locul trei, pentru că eu consider că sîntem pe trei, chiar dacă Rapidul are tot atîtea puncte şi un golaveraj mai bun.
Reporter: Cum e cu un antrenor italian şi cu atîţia jucători străini la echipă?
Anca: Domnul Bergodi e un antrenor foarte bun, care se bazează mult pe tactică. După ce va învăţa mai bine limba română va fi şi mai bine. în ceea ce priveşte jucătorii, am început cu sîrbii şi am continuat cu portughezii. încet, încet învăţăm aceste limbi. Ce mai, devenim poligoţi.
Reporter: Ce obiective ai în 2007?
Anca: în primul rînd să fiu sănătos, atît eu, cît şi familia mea. Cu echipa sper să facem un retur foarte bun şi să ne clasăm pe unul dintre primele patru locuri?
Reporter: Ai avut cîteva oferte din strănătate, te mai gîndeşti să pleci?
Anca: Nu, cel puţin pînă la vară nici nu se pune problema. Nici atunci nu cred pentru că am tras destul în ultimii trei ani şi jumătate, iar acum cînd sîntem atît de aproape de cupele europene nu prea îmi vine să mai plec.

Stiri recente

Ronaldo s-a căsătorit pentru a patra oară. Aleasa lui este modelul Celina Locks

Fostul atacant brazilian Ronaldo s-a căsătorit pentru a patra oară, aleasa este modelul Celina Locks. Ceremonia religioasă a...