FORMULA1/ Alonso la Ferrari?

Conform presei spaniole, Fernando Alonso va fi confirmat ca pilot Ferrari în 11 septembrie, la Monza, la Marele Premiu al Italiei. Într-un articol publicat de cotidianul spaniol AS, se spune că Alonso va semna un contract valabil pe cinci ani cu Scuderia

Singura necunoscută din ecuaţia venirii lui Alonso la Ferrari este numele pilotului pe care ibericul îl va inlocui. Ferrari urmează să ia o decizie legată de acest aspect până la momentul respectiv, în funcţie de evoluţia lui Raikkonen şi Massa în acest sezon.

Ziarul AS susţine că traditionalul eveniment Ferrari care marchează fi nalul sezonului va avea loc în acest an la Valencia, Alonso urmând să fi e prezentat aici împreună cu viitorul sponsor al celor de la Ferrari, Banca Santander. Totuşi, Alonso nu va putea fi văzut în combinezon Ferrari decât în luna ianuarie, contractul său cu Renault încheindu-se pe 31 decembrie 2009.

În replică, Luca Colajanni, ofiţerul de presă al Ferrari, a negat informaţiile publicate de cotidianul AS. „Nu ne vom pierde timpul comentând pe marginea unor simple speculaţii. Toţi ar trebui să reţinem că Massa şi Raikkonen dispun de contracte care includ sezonul 2010”, a precizat Colajanni.