FORMULA 1/ Kubica il inlocuieste pe Alonso la Renault

Echipa franceză Renault a anunţat oficial că Robert Kubica va fi pilotul său începând din 2010. Polonezul în vârstă de 24 de ani îl înlocuieşte pe Fernando Alonso, care a plecat la Ferrari.

Kubica a debutat în Formula 1 în 2006 şi de atunci a alergat doar la BMW Sauber. După ce BMW a anunţat că se retrage din Formula 1, Renault i-a făcut imediat o ofertă polonezului. „Încă de la debutul său, Robert ne-a atras atenţia pentru că este unul dintre cei mai talentaţi piloţi ai generaţiei sale”, a spus Bob Bell, noul manager al echipei Renault.

Polonezul nu este la prima experienţă alături de noua sa echipă, el câştigând în anul 2005 titlul în World Series by Renault, lucru ce i-a adus şi un test cu un monopost de Formula 1 al grupării franceze. Kubica a mai avut o ofertă şi de la Toyota, însă a ales propunerea celor de la Renault. Acum, japonezii încearcă să ajungă la o înţelegere cu Kimi Raikkonen, dar fi nlandezul a mai fost contactat şi de Red Bull Racing, conform afirmaţiilor făcute de managerul său. 

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...