Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

EDITORIAL STEFAN LECCA/ Sfarsitul inceputului

De cele mai multe ori, în viaţă trebuie să închizi o uşă pentru a putea deschide alta. Este imposibil să treci mai departe până nu-ţ i închei socotelile cu trecutul. Cam despre asta este vorba acum, înaintea meciului împotriva reprezentativei Insulelor Feroe, ultimul din Preliminariile Campionatului Mondial 2010.

Când rusul …va fluiera finalul partidei de la Piatra Neam ţ, pentru Lucescu jr. va fi semnalul că încalzirea s-a terminat şi că începe momentul adevărului. Scuzele cu „moştenirea grea” îşi vor pierde cu totul puterea şi abia din acel moment România va putea fi considerată cu adevărat na ţionala lui Răzvan.

Noul tehnician are ghinionul de a începe viitoarele calificări cu o echipă lipsită aproape în totalitate de jucători de mare valoare. Sunt foarte pu ţini români titulari în forma ţiile din strainatate iar campionatul intern este măcinat de scandaluri aşa că baza de selec ţie nu arată deloc cum şi-ar dori un antrenor caruia i s-a trasat ca unic obiectiv calificarea.

Cu toate acestea Lucescu are şi o mare şansă, aceea de a-i conduce pe tricolori după cea mai proastă campanie din ultimii 30 de ani. Un eventual succes cu aceasta echipă aflata în cadere liberă ar fi cu atât mai spectaculos şi i-ar influenţ a probabil decisiv cariera viitoare. Depinde numai de el daca în viitor vom vorbi despre fluierul final al partidei cu Insulele Feroe ca despre sfârşitul începutului sau dimpotriva, începutul sfârşitului. 

Citeste mai multe!