Federer, la retragere: Mulţumesc tuturor celor care au ajutat ca visul unui copil de mingi elveţian să devină realitate

Roger Federer a anunţat într-o scrisoare deschisă că se retrage din circuitul ATP, ultima competiţie urmând să fie Laver Cup.

“Dintre toate darurile pe care mi le-a dat tenisul de-a lungul anilor, fără îndoială cel mai important a fost oamenii pe care i-am întâlnit: prietenii mei, adversarii mei şi cel mai mult fanii care dau viaţă sportului. Astăzi, vreau să vă dau tuturor o veste.
După cum ştiţi, în ultimii trei ani am avut provocări constând în accidentări şi operaţii. Am muncit mult pentru a reveni în formă maximă. Dar ştiu şii capacitatea şi limitele corpului meu şi în ultima vreme mesajul său pentru mine a fost clar.
Am 41 de ani. Am jucat peste 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul a fost mult mai generos cu mine decât aş fi visat vreodată şi acum trebuie să înţeleg când este momentul să îmi închei cariera competitivă.

Laver Cup de săptămâna viitoare, de la Londra, va fi ultima mea competiţie ATP. Voi mai juca tenis, bineînţeles, dar nu la grand slamuri sau în circuit.

Este o decizie dulce-amăruie, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit circuitul. Dar în acelaşi timp, sunt atât de multe de celebrat. Mă consider unul dintre cei mai norocoşi oameni de pe pământ. Mi s-a dat un talent special de a juca tenis şi am făcut asta la un nivel pe care nu mi l-am imaginat vreodată. mult mai mult timp decât aş fi crezut că este posibil”. a spus Federer.

 

“Ultimii 24 de ani în circuit au fost o aventură incredibilă. Uneori am sentimentul că totul a trecut în 24 de ore, însă a fost totul şi atât de profund. şi magic încât parcă am trăit deja o viaţă întreagă. Am avut norocul imens de a juca în faţa voastră în peste 40 de ţări. Am râs şi am plâns, am simţit bucurie şi durere şi mai presus de orice m-am simţit incredibil de viu. În călătoriile mele, am întâlnit mulţi oameni minunaţi cu care voi rămâne prieten pe viaţă.

Când a început iubirea mea pentru tenis, eram copil de mingi în oraşul meu natal, Basel. Mă uitam la jucători minunându-mă. Erau ca nişte uriaşi pentru mine şi am început să visez. Visul m-a făcut să muncesc mai mult şi am început să cred în mine. Succesul mi-a adus încredere şi eram pe cale să încep cea mai extraordinară călătorie, care m-a adus până în această zi.

Vreau să vă mulţumesc tuturor din toată inima, tuturor celor din lume care au ajutat ca visul unui copil de mingi elveţian să devină realitate.

La final, către tenis: Te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată”.

 

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...