test

FCSB sau Rapid? Iată ce șanse au cele două cluburi bucureștene la titlu

Fotbalul românesc a suferit, în ultimii ani, de pe urma absenței cluburilor de mare tradiție din lupta pentru marele trofeu din Liga 1. Chiar dacă este un club foarte vechi, CFR Cluj nu are o bază solidă de fani, iar succesele pe care și le-a trecut în palmares sunt unele mai degrabă de factură recentă.

Dacă urmărești competiția internă, plasează un pariu pe Liga 1 aici și profită de fiecare duel tare disputat pe stadioanele din România. Atât cluburile din București, cât și campioana CFR Cluj, Universitatea Craiova sau Farul Constanța sunt echipe capabile să genereze spectacol și chiar să producă surprize. 

FCSB și Rapid, speranțele Bucureștiului la titlu

În actuala ediție a Ligii 1, FCSB și Rapid sunt prezente în play-off și au șanse chiar la titlu. Îndeosebi FCSB este o amenințare deosebită pentru liderul de la finalul sezonului regulat, Farul Constanța, precum și pentru campioana CFR Cluj. Nici giuleștenii antrenați de Adi Mutu nu sunt de exclus din calcule!

De 8 ani nu a mai venit titlul la București, atunci când era câștigat de FCSB-ul antrenat de Constantin Gâlcă. Între timp, au reușit să câștige trofeul Astra Giurgiu, Viitorul Constanța și CFR Cluj. În prezent, FCSB și Rapid joacă în play-off și au câteva argumente prin care pot spera la trofeu. Iată care sunt acestea!

Ce atuuri are FCSB – experiență, valoare, coeziune

Cotată cu 6,00, echipa pe care o antrenează, din umbră, Mihai Pintilii, are cea de-a treia șansă la câștigarea titlului. FCSB își bazează speranțele pe experiența pe care o are în acest tip de luptă. FCSB nu a ratat niciodată prezența în play-off, de când acest sistem competițional este utilizat în Liga 1. 

Cu jucători precum Tavi Popescu, Darius Olaru, Florinel Coman, Andrei Cordea, Vali Crețu sau Adrian Șut, care joacă deja de mult timp împreună, roș-albaștrii speră ca în acest sezon să spargă gheața și să oprească dominația CFR-ului, începută în urmă cu aproape 6 ani.

Ce atuuri are Rapid – suporteri fanatici, organizare, entuziasm

Revenită în Liga 1 în 2021 și găzduită de un stadion superb, Rapid este antrenată de legendarul Adrian Mutu, unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului românesc. Pentru giuleșteni, simpla prezență în play-off este o premieră istorică. Ei speră ca entuziasmul fanilor și ai jucătorilor să îi poarte spre un titlu așteptat încă din 2003!

Cota Rapidului la câștigarea titlului este una uriașă, de 34,00. Deși bookmakerii nu îi consideră printre favoriți, giuleștenii au potențialul de a surprinde și de a lua fața adversarilor mai experimentați pe care îi vor întâlni.

Chiar dacă nu se mai bazează pe Dinamo, care a retrogradat în al doilea eșalon în 2022, fotbalul bucureștean își pune speranțele în FCSB și Rapid că pot duce o luptă pentru titlu, ca pe vremuri. Cu toate acestea, șansele celor două formații nu sunt printre cele mai mari, lucru dovedit și de cotele de care pariorii pot profita dacă intră pe Sportingbet app – ține cont că toate cotele se pot modifica pe parcursul competiției, în funcție de rezultatele echipelor implicate.

Dacă ești fan FCSB sau Rapid și crezi în argumentele pe care echipa ta le are la câștigarea titlului, după cinci ani de dominație a celor de la CFR Cluj, pariază cu responsabilitate pe cotele pe care ți le-am prezentat. 

Sursa foto: Unsplash.com

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...