FC Rapid a primit o penalitate de 25.312 de lei după meciul cu FCSB

FC Rapid a primit o penalitate de 25.312 lei ca urmare a incidentelor de la meciul cu FCSB, anunţă LPF.

“FC Rapid 1923 vs. FC FCSB – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 25.312 lei”, este hotărârea comisiei.

Articolele invocate prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

  1. Comportamentul neregulamentar cuprinde:

a. introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

  1. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

b) introducerea şi aprinderea în stadion a obiectelor şi materialelor prevăzute în art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei

Celelalte decizii ale Comisiei de Disciplină

FC Voluntari vs. ACS Petrolul 52 – Incidente – În temeiul art. 65.a din RD, se sancţionează dl. Bogdan Bălănescu cu suspendare pentru trei jocuri şi penalitate sportivă de 5.000 lei.

U Craiova 1948 vs. AFC Chindia Târgovişte – Eliminare Sabino Oliva (antrenor cu portarii – gazde) – În temeiul art. 53.2 din RD, se sancţionează dl. Sabino Oliva cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 360 lei.

AS FC Universitatea Cluj vs. FC Voluntari – Eliminare Ilie Florin Ionuţ (gazde) – În baza art. 63.1.e, raportat la art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru un meci şi penalitate sportivă de 740 lei.

FC Rapid 1923 vs. FC CFR 1907 Cluj – Incidente – În temeiul art. 83.7, coroborat cu art. 3 din Regulamentul Media, cu aplicarea art.12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu AVERTISMENT.

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...