EXCLUSIV SPORTM/ Urmasul lui Duckadam a fost zugrav in Irlanda!

La finalul timpului regulamentar de joc, FC Timișoara și Astra Ploiești se afl au la egalitate, scor 1-1. Cele două echipe au mai marcat fi ecare câte o dată în prelungiri, așa că s-a ajuns la executarea loviturilor de la 11 metri. A fost momentul de grație al portarului ploieștenilor, care a apărat șuturile lui Curtean, Chiacu și Mera și poate ar fi parat și lovitura lui Chițu dacă acesta nu ar fi șutat pe lângă.

Înainte să devină eroul Astrei în optimile Cupei României Timișoreana băcăuanul Bogdan Miron a muncit ca zugrav în Irlanda, ţară unde a activat și la o formaţie de amatori din liga a IV-a pentru a se menţine în formă.

„Nu pot fi comparat cu Duckadam!”, spune cu modestie Bogdan Miron, deşi a fost foarte aproape de a egala recordul fostei legende a Stelei. Băcăuanul are o poveste nebună de tot. până să ajungă în poarta astrei a muncit în Irlanda. aventura irlandeză a ploieşteanului născut la Bacău începe undeva în primăvara lui 2007, atunci când, după o accidentare cruntă, a decis să-şi facă un viitor departe de casă. „Am plecat în Irlanda la insistenţele Ioanei, cea care în această vară mi-a devenit soţie. Ea muncea deja acolo, aşa că mi-a fost mult mai uşor să mă adaptez. Acum, dacă ar fi să dau timpul înapoi, aş lua aceeaşi decizie”, spune Miron.

„Am muncit ca zugrav, pe şantiere sau în case particulare, dar sunt mulţumit şi mândru că în momente grele din viaţa mea am reuşit să uit de toate necazurile şi să îmi fac un alt mod de viaţă. a fost o experiență bună şi nu îmi pare rău şi nici nu îmi e ruşine de ceea ce am făcut”, a dezvăluit portarul ploieştean. Viaţa din Irlanda l-a marcat pe român, care recunoaşte că e fascinat de buna dispoziţie a irlandezilor: „Mi-a plăcut foarte mult modul lor libertin de a trăi. Ştiu să se bucure de tot ce le oferă viaţa, şi asta îţi dă o stare de bine. A fost la fel de plăcut modul în care am fost tratat. Faptul că am avut-o pe Ioana acolo cu mine m-a ajutat foarte mult, însă ei ca oameni mi s-au părut foarte calzi, primitori, prietenoşi, aproape că m-am simţit ca acasă”.

Bogdan Miron si Ioana

Au fost şi lucruri care i-au lăsat un gust amar românului: “E foarte neplăcut să vezi o femeie beată pe stradă. E cu atât mai rău când asta se întâmplă în fiecare seară şi e practic un mod de viaţă.”

A jucat la FC Transilvania,

în liga a IV-a irlandeză

Chiar dacă a fost în Irlanda la muncă, portarul nu şi-a uitat marea dragoste: fotbalul. A ales să joace pentru o echipă dintr-un eşalon inferior, iar experienţa a contat mult. Şi-a menţinut forma fizică ceea ce l-a ajutat ca la revenirea în ţară, să-şi găsească mai uşor un contract acceptabil.

„Am jucat pentru FC Transilvania. Este o echipă mică, de români, de amatori, din liga a patra irlandeză. Pe lângă faptul că mi-a permis să mă pregătesc fizic, a contat foarte mult că jucau numai români şi atunci nu mai simţeam aşa de mult dorul de casă. În plus, am şi promovat cu ei în anul acela, deci am cu ce să mă mândresc”, a spus Miron. Ploieşteanul recunoaşte însă că fotbalul irlandez e departe de cel din România: “În Irlanda fotbalul nu înseamnă mare lucru. E undeva pe locul trei dacă ar fi să facem o ierarhie. Nivelul este unul foarte scăzut, nu se poate compara cu fotbalul din România”.

Românii au însă şi ei punctele lor slabe: conducătorii de cluburi şi suporterii scandalagii.

„Două lucruri detest la fotbalul din România. Mai întâi că oamenii de fotbal şi conducătorii de cluburi nu au încredere în portarii autohtoni şi preferă străinii, iar cel de-al doilea lucru sunt suporterii care exagerează când ies pe străzi şi distrug cam tot ce le iese în cale!”.

Fan Peter Schmeichel şi Real Madrid

Danezul, care şi-a încheiat cariera la Manchester United, l-a fascinat pe Bogdan Miron datorită paradelor sale ca la handbal. Adevărul este că Schmeichel poate fi un exemplu pentru orice portar. Când vine însă vorba de echipa preferată, Miron se dă cu galacticii de la Real Madrid. A mărturisit că nu ratează meciurile acestora, şi sare de pe fotoliu de câte ori Higuain, Raul sau Kaka reuşesc să înscrie.

A avut mâna franjuri

Şase tije metalice a avut portarul ploieştean în mâna stângă, după fractura de radius suferită în vara lui 2006, când era legitimat la Petrolul Ploieşti. Atunci, chiar în oraşul natal, Bacău, Miron a aterizat prost după un contact cu un jucător advers şi a stat pe tuşă aproape o jumătate de an.