EXCLUSIV SPORTM/ Galamaz: "Hleb e pericolul numarul 1!"

Sport Magazin: George, înainte de deplasareala Sevilla îmi spuneai că ar fi sinucidere curată să atacaţi. La fel şi la Stuttgart, trebuie mai întâi să ne apărăm?
George Galamaz: Nu. Cred că de data asta nu trebuie să ne apărăm. Cu siguranţă Stuttgart are jucători foarte buni şi ne pot dezechilibra. Trebuie să jucăm fotbal şi să încercăm să dăm goluri.

SportM: Ultima voastră vizită în Germania a fost de bun augur, 0-0 la Hamburg acum un an şi ceva. Putem repeta măcar acea remiză?
Galamaz: Când am jucat la Hamburg nu aveam deloc experienţă în Europa. Acum am căpătat experienţă, nu foarte mare dar totuşi importantă. Ar fi extraordinar să repetăm acel 0-0!

SportM: Egalul de la Bucureşti este un ascendent pentru ei sau pentru noi?
Galamaz: Eu cred că puteam să câştigăm aici în Ghencea, iar acel egal este un atu mai mare pentru ei. În plus, când joci acasă, eşti favorită. Va fi o finală extraordinară, asta e clar.

SportM: Nemţii vor ataca probabil în valuri. Va rezista defensiva?
Galamaz: Din păcate va lipsi Maftei, o piesă foarte importantă în angrenajul nostru, un jucător cu mare experienţă. Însă sunt convins că oricare din colegii mei îi va lua locul se va descurca. Suntem obişnuiţi să fim atacaţi, dar sperăm să le punem şi noi probleme. Nu trebuie să îi lăsăm să ne călărească!

SportM: Cine ţi se pare pericolul numărul 1? Hleb, care n-a jucat în tur?
Galamaz: Hleb este într-adevăr un jucător extraordinar. Dacă l-a cumpărat Barcelona înseamnă că e un extraterestru. Dar Stuttgart mai are jucători foarte periculoşi, precum Pogrebnyak, Marica, Cacau, care ne pot pune probleme. Pericolul numărul 1 rămâne însă Hleb.

SportM: Apropo de Ciprian, cum va fi duelul cu colegul tău de la naţională? Speri să nu fie titular?
Galamaz: Nu, nici vorbă. Şi aici ne-am salutat prieteneşte înainte de meci, dar în teren am încercat să ne facem treaba cât mai bine, n-a fost timp de discuţii amicale. Suntem prieteni în afara gazonului, dar fotbalul profesionist te pune şi în postura de a fi adversarul prietenilor tăi.

SportM: Tu ai jucat şi la Rapid şi Dinamo. De ce crezi că ai cunoscut cele mai mari succese la o echipă mult mai mică?
Galamaz: Aici sunt lăsat să joc şi mi se dă încrederea pe care în altă parte nu am primit-o. Munca este apreciată la Urziceni, şi asta te face să îţi dai viaţa pe teren pentru aceşti oameni extraordinari întâlniţi aici.

SportM: Dacă ajungeţi în optimile Ligii Campionilor, scrieţi istorie. Cu cine ai vrea să picaţi acolo?
Galamaz: Noi la Unirea am luat mereu lucrurile treptat. Mai întâi să ne calificăm şi pe urmă ne putem gândi mai departe. Istorie eu zic că deja am făcut, am adunat opt puncte, şi nu vrem să ne oprim aici!

SportM: S-a tot spus că în campionat aţi fost dezavantajaţi de arbitri. Se cunoaşte diferenţa în Europa? Sunteţi arbitraţi altfel?
Galamaz: Nu. Eu niciodată nu am comentat arbitrajul şi nu o voi face nici de această dată. Noi, jucătorii de la Unirea Urziceni, ne-am văzut mereu de treabă. În trei ani de când suntem aici, nici un jucător nu a reproşat ceva unui arbitru.

SportM: Merită Dan Petrescu o statuie pentru ce a făcut la Urziceni?
Galamaz: Chestiile astea cu statuia sunt poveşti. Suntem aici să ne facem treaba cât mai bine. E tot ce vrem. Nu cred că pe el îl impresionează dacă i se face statuie. Aprecierea oamenilor nu se vede în statui sau construcţii, ci prin aplauzele şi felicitările pe care le primim la fiecare meci.

SportM: L-aţi convins să nu plece?
Galamaz: El îşi doreşte să ajungă şi mai sus, ca oricare. Dar a spus-o probabil la nervi. Ce va depinde de noi ca să îl facem să îşi schimbe ideea, vom face. Noi ne dorim să rămână, să mai luăm un campionat. Mai avem lucruri de făcut şi în Europa. Nu e timpul să plecăm.

SportM: În 2009 ai luat titlul, ai jucat în Liga Campionilor şi ai fost convocat la naţională. A fost anul perfect pentru tine?
Galamaz: A fost un an bun. Mai rămân două meciuri, unul în Liga Campionilor şi celălalt în campionat, în urma cărora poate deveni un an foarte bun. Nu mă grăbesc să spun perfect. Dacă le câştigăm pe ambele, 2009 va fi întradevăr un an perfect.

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...