EXCLUSIV/ Regele Niculescu

0
193

In mod cert a fost anul lui Dinamo. Cuplul N&D a facut senzatie. Intre cei doi s-a aflat si Ganea. Dintre cele 63 de goluri marcate de Dinamo, nu mai putin de 47 au fost opera celor trei atacanti. Cu cele 18 reusite, Claudiu Niculescu si-a adjudecat titlul de golgheter. Niculescu nu s-a dovedit doar un excelent executant al loviturilor libere, ci si un oportunist al fazelor din careurile adverse. Acesta a fost urmat in permanenta de colegul sau din avanposturi, Ionel Danciulescu marcind de 15 ori pentru formatia din soseaua Stefan cel Mare si s-a clasat pe locul 3 in clasamentul golgheterilor. Intre acestia s-a situat si rapidistul Ionel Ganea. Atacantul giulestean a marcat 16 goluri, insa 14 dintre ele au fost atunci cind purta tricoul lui Dinamo.

Reporter: Claudiu, cum te simti in postura de golgheter al Ligii I?
Claudiu Niculescu: E normal sa fiu foarte fericit, doar e primul meu titlu de golgheter la “simplu”. Spun asta pentru ca am mai iesit o data pe primul loc, dar am fost la egalitate cu Gigel Bucur.

Reporter: Te asteptai la inceputul sezonului ca vei deveni cel mai bun marcator in campionatul intern?
Niculescu: Nu ma gindeam la acest titlu si nici nu mi-am propus un numar de goluri, vroiam sa inscriu cit mai multe pentru a-mi ajuta echipa. Sint atacant si asta e meseria mea. Sincer, nu pot sa spun ca sint suparat acum. Lasind gluma la o parte, mi-a iesit bine.

Reporter: Esti multumit de ceea ce ai realizat sezonul acesta, avind in vedere ca esti si in topul golgheterilor in Cupa UEFA?
Niculescu: A fost un sezon perfect pentru mine, regret doar ca nu am trecut de Benfica in Cupa UEFA. Daca am fi fost si noi in plin campionat, sa avem meciuri oficiale in picioare, cred ca puteam sa trecem de portughezi.

Reporter: Ce simti cind te uiti la acest clasament si vezi Niculescu, Ganea, Danciulescu?
Niculescu: A fost cel mai bun sezon facut de Dinamo dupa Revolutie. Am cistigat campionatul, am ajuns in primavara europeana, desi nimeni nu ne dadea sanse prea mari sa trecem de grupe, am batut in “Ghencea” dupa 17 ani, iar primii trei golgheteri sint de la noi. Nu o sa poata cineva sa spuna ca Ionel Ganea e legitimat la Rapid, doar a marcat de 14 ori in toamna.

Reporter: Urmeaza “dubla” cu Slovenia. Ce astepti de la cele doua meciuri?
Niculescu: Astept sase puncte, care ne-ar asigura in proportie de 90% calificarea. Daca se va apela la serviciile mele, voi face tot posibilul sa ajut echipa sa cistige. Sincer, sper sa marchez, sa sparg si eu gheata la nationala.

Ovidiu Ionescu
Lucian Ionescu

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 66 (din 28 mai)