EXCLUSIV/ Interviu Cosmin Contra

Pe 6 iunie, Cosmin Contra va reveni pe stadionul “Dan Paltinisanu”, dupa o pauza de doi ani. Daca in urma cu doua sezoane Contra evolua inca in tricoul lui Poli, acum fundasul se intoarce la Timisoara cu echipa nationala. Aflat intr-o forma de zile mari, jucatorul lui Getafe nu se mai gindeste la “dubla” cu Slovenia din toamna lui 2001, cind s-a ratat calificarea la mondialul asiatic. in cele doua meciuri, “Gurita” a fost printre cei mai buni fotbalisti, reusind sa inscrie in returul disputat pe stadionul “Ghencea”, dar recunoaste ca nu vrea sa-si mai aminteasca de acele momente

Reporter: Cosmin, ce-ti mai amintesti de dubla intilnire cu Slovenia din 2001?
Cosmin Contra: Nu prea mai imi aduc aminte de multe lucruri de la acele jocuri si nici nu vreau sa ma mai gindesc la ele. Am avut atunci foarte, foarte mult ghinion, iar in al doilea meci a fost acea vremea foarte proasta, care ne-a afectat evolutia.
Reporter: Privesti cele doua partide ca pe o revansa?
Contra: In nici un caz. Eu le consider doua meciuri foarte importante in perspectiva calificarii la Campionatul European din vara viitoare. Am vazut ultimele evolutii ale slovenilor si chiar formeaza o echipa buna, care ar fi putut sa scoata, cu putin noroc, un punct in deplasarea din Olanda.
Reporter: In urma cu sase ani porneam ca favoriti, acum care este statutul nostru?
Contra: Nu sintem favoriti nici noi, dar nici ei. Vor fi doua partide foarte echilibrate, iar cu doua victorii noi am fi aproape calificati la Euro 2008. E bine ca jucam prima data in deplasare.
Reporter: Al doilea meci va avea loc la Timisoara. Cit va conta atmosfera creata de publicul de pe “Dan Paltinisanu”?
Contra: In primul rind, trebuie sa batem in Slovenia, iar daca vom reusi, timisorenii vor fi al doisprezecelea jucator pe 6 iunie.
Reporter: Ce inseamna pentru tine ca acest meci se va juca stadionul lui Poli?
Contra: E normal sa fie ceva special, doar sint nascut in acest oras, iar Poli e echipa mea de suflet. imi aduc aminte ca am mai jucat cu echipa nationala pe acest stadion, dar partida cu slovenii va fi prima oficiala. Sigur, va fi emontionant.
Reporter: Se vorbeste de mai multe oferte, de la Steaua sau Poli Timisoara. Ce faci pina la urma, pleci de la Getafe?
Contra: In acest moment stiu doua lucruri sigure: ca ne-am calificat in Cupa UEFA si mai avem de jucat finala Cupei Spaniei, un meci foarte important pentru noi. Totul e bine la echipa, iar eu am o clauza in contract si tine doar de mine daca voi continua la Getafe inca un an.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 66 (din 28 mai)

Stiri recente

Eveniment dedicat presei sportive, la magazinul Alexandrion Experience

Un eveniment dedicat presei sportive a avut loc la magazinul Alexandrion Experience. Unde s-a socializat, s-a vorbit despre...