EXCLUSIV: MODELUL LOBONT

În urmă cu ceva mai mult de şase luni, Lobonţ era rezerva lui Frey la Fiorentina şi pierduse şi postul de titular al naţionalei. Revenirea la Dinamo, a doua, s-a dovedit a fi o mutare excelentă pentru ambele părţi. Loby a redevenit favoritul lui Piţurcă şi a revenit în atenţia cluburilor importante din Europa, iar „alb-roşiii” şi-au încuiat poarta cu un lacăt foarte greu de spart.

SportM: Crezi că adversarele lui Dinamo au învăţat ceva din ceea ce li s-a întîmplat în sezonul precedent?
Bogdan Lobonţ: Normal. Toate echipele s-au întărit, dovadă şi transferurile din ultima perioadă. Cu siguranţă vom avea parte de un campionat cum nu a mai fost niciodată în România, în condiţiile în care se ştie că viitoarea campioană va merge direct în grupele Ligii Campionilor.

SportM: Ce trebuie să facă ele pentru a vă putea face faţă?
Lobonţ: Nu cred că eu trebuie să dau soluţii pentru adversarii noştri. Presupun că fiecare antrenor are soluţiile sale. Deocamdată, mă gîndesc doar ce avem noi de făcut.

SportM: Nu a plecat nici un jucător şi aţi transferat cîteva nume grele. Veţi fi mai puternici sau veţi avea de suferit la capitolul omogenitate?
Lobonţ: Au venit jucători valoroşi în această vară la Dinamo, ceea ce este un lucru foarte bun. Indiferent cît este de omogenă o echipă, nu se poate bate la vîrf într-un campionat dacă nu are şi cîteva valori care să facă diferenţa în momentele dificile. Avem o carte de vizită frumoasă, însă trebuie să demonstrăm pe teren că sîntem cei mai puternici din România.

Poster cu Bogdan Lobont in Sport Magazin numarul 70!

SportM: Te-ai întors în ţară pentru a juca, a redeveni titular în echipa naţională şi pentru a-ţi reface cota. Acum că ai reuşit toate acestea, ai accepta un transfer la o formaţie puternică de afară?
Lobonţ: Mai am contract cu Dinamo încă patru ani. Nu m-am întors la Dinamo pentru a pleca aşa de repede. Dinamo este echipa la care mă simt cel mai bine. În Ştefan cel Mare am revenit cu inima deschisă şi nu mă gîndesc la alta echipă. Acum ne gîndim cu toţii la grupele Ligii Campionilor, un obiectiv pe care ni-l dorim atît de mult.

SportM: Am văzut că la Dinamo tu strigi tot timpul la colegii din apărare pentru a-i poziţiona cum trebuie. La naţională cine conduce defensiva, tu sau Chivu?
Lobonţ: Nu cred că se pune problema cine conduce defensiva unei echipe. Şi la Dinamo, şi la naţională, ne ajutăm unii pe alţii. Uneori eu ies în evidenţă atunci cînd strig la ceilalţi coechipieri, deoarece mă surprind camerele de luat vederi ale televiziunilor. Fotbalul este un sport de echipă şi toţi încercăm să ne coordonăm unii pe alţii.

SportM: Care a fost cel mai bun antrenor cu portarii cu care ai lucrat?
Lobonţ: De la fiecare antrenor am avut ceva de învăţat. Nu pot uita că am învăţat foarte multe lucruri de la Marin Ioniţă, aşa cum, în prezent, Gheorghe Niţu este ca şi tatăl meu.

SportM: Eşti un fotbalist consacrat,  cînd ajungi la nivelul la care eşti tu mai este nevoie să lucrezi suplimentar sau asta se întîmpla numai la fotbaliştii tineri, în formare?
Lobonţ: Nu cred că poţi atinge vreodată perfecţiunea în fotbal. Tot timpul ai ceva de învăţat; de la antrenori, de la colegi, de la adversari, de la alţi fotbalişti. Dacă nu eşti la curent cu tot ce se întîmplă, nu poţi rămîne în frunte.

SportM: Există alimente pe care eviţi să le consumi înainte de meciuri sau în general?
Lobonţ: Am un meniu bine stabilit, pe care îl respect indiferent de numele echipei la care am activat.

SportM: Se ştie că fotbaliştii au maşini puternice, cu foarte mulţi cai putere, şi circulă în mare viteză. Eşti unul dintre ei?
Lobonţ: În general afirmaţia este corectă, deoarece sîntem sportivi şi ne place să trăim… în viteză. Pînă acum am avut maşini mari, dar de o perioadă am descoperit că şi un automobil de mici dimensiuni îţi poate oferi aceleaşi senzaţii. M-am îndrăgostit efectiv de Mitsubishi Colt CZT, deoarece mă strecor foarte uşor prin trafic şi are destul „nerv”. Uneori mai depăşesc viteza legală, dar în general sînt liniştit pe drumurile publice, pentru că am un copil pe care îl iubesc enorm – pe Cristian Andrei – şi trebuie să fiu mult mai responsabil.

Sport Magazin numarul 70 | 30 iulie – 5 august 2007

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...