EXCLUSIV/ Interviu Nicolae Dica

Cucerirea titlului cu numarul 23, coroborata cu accederea dupa zece ani in grupele Ligii Campionilor, ii facea in vara pe suporterii “ros-albastrilor” sa viseze cu ochii deschisi la posibilitatea reeditarii rezultatelor de exceptie ale generatiei Sevilla 86. inceputul bun de campionat si victoria magnifica de la Kiev pareau asadar sa prevesteasca hegemonia pe plan intern, anuntata de altfel cu surle si trimbite de MM Stoica. Totul s-a naruit insa ca un castel de nisip.

Accidentarile au inceput sa curga pe banda rulanta, iar clinica de refacere de la Bologna a devenit o a doua casa pentru o mare parte a lotului. Jocul Stelei a inceput sa scirtiie la toate capitolele o data cu accidentarea din ianuarie a decarului Nicolae Dica, eroul inceputului de sezon la Steaua cu patru goluri in Liga Campionilor. Campania dezamagitoare de achizitii dinaintea returului si eliminarea prematura din Cupa UEFA au aprins spiritele la maximum in Ghencea. Victima nu a fost insa antrenorul Cosmin Olaroiu, cum anticipau majoritatea suporterilor si a mass-media, ci managerul Stelei, Mihai Stoica.

O demitere ale carei dedesubturi au stirnit multe controverse. Gigi Becali si-a adunat insa oastea pe final, iar dupa citeva atacuri verbale pe flancuri la adversari si chiar la propria galerie, Steaua a iesit la liman. Mai mult insa gratie dorintei exprese a “latifundiarului din Pipera” de a-si face noi frati de singe in Europa, dupa episodul cu presedintele Realului, Ramon Calderon, decit strict prin jocul prestat. Asadar, un parcurs sinusoidal, la finalul caruia Steaua a reusit totusi in extremis o calificare in preliminariile Ligii Campionilor de anul viitor.

Reporter: Este locul doi in campionat un rezultat satisfacator pentru Steaua? Nicolae Dica: Noi am vrut sa devenim campioni, dar, tinind cont de evolutiile excelente ale lui Dinamo, e totusi un rezultat bun.

Reporter: La un moment dat puteati pierde chiar si locul doi, in favoarea CFR-ului. Ar fi fost un dezastru pentru blazonul Stelei?
Dica: Nu, tragediile sint altele, nu trebuie sa dramatizam astfel lucrurile. Important este ca ne-am salvat pe final, iar daca ne calificam in grupele Ligii Campionilor, o sa stergem cu buretele toate necazurile din acest sezon.

Reporter: Cum ai caracteriza prestatia voastra din Liga Campionilor?
Dica: La inceput nimeni nu prea ne dadea vreo sansa sa facem ceva. Am realizat insa niste performante bune, chiar daca am avut adversari de valoare. Pentru mine personal, golurile marcate in Liga Campionilor au reprezentat cel mai important moment al carierei mele.

Reporter: Mai regreti accidentarea din aceasta iarna?
Dica: Sincer, nu pot uita asa usor acel ghinion. Ma aflam in forma maxima si imi pare rau ca nu mi-am putut ajuta coechipierii in cupele europene si in lupta pentru titlu.

Reporter: Se putea realiza ceva mai mult in Cupa UEFA?
Dica: Sa fim realisti, Sevilla este una dintre cele mai puternice echipe din lume. Ar fi trebuit sa prinda nu una, ci doua zile slabe pentru ca noi sa putem furniza surpriza.

Reporter: Dinamo si Steaua se vor bate pentru calificarea in Liga Campionilor. Cine crezi ca are sanse mai mari de calificare?
Dica: Teoretic, noi vom avea un traseu mai usor. Imi doresc insa sa ne calificam impreuna in grupele Ligii Campionilor.

Reporter: Finalul de sezon a fost foarte agitat. V-a afectat in vreun fel plecarea lui MM Stoica de la echipa?
Dica: Daca este sa o luam pragmatic, in ultimele opt etape am inregistrat numai victorii pe linie. Pe mine personal m-a afectat insa despartirea de MM. A fost un om care m-a ajutat mult intr-un moment dificil ale carierei mele si de aceea ii datorez enorm.

Reporter: Editia aceasta de campionat s-a incheiat. Ce obiective ai pentru sezonul viitor?
Dica: Tot ce imi doresc este sa fiu sanatos, pentru ca astfel vor aparea si performantele. Pe linga o noua participare in Liga Campionilor cu Steaua, imi doresc foarte mult sa fiu o prezenta constanta si la echipa nationala.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 66 (din 28 mai) 

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...