Te asteptam si pe retelel sociale

Baschet

EXCLUSIV: Interviu Anne Marie Parau

După despărţirea de pivotul echipei naţionale de handbal, Marius Novanc, care a furnizat mult material presei mondene, Anne Marie Părău îşi concentrează atenţia asupra carierei, urmînd a evolua pentru un sezon la formaţia franceză Reims.

SportM: În sezonul trecut ai evoluat la campioana Belgiei, Dexia Namur. Consideri că transferul la Reims este un pas înainte, ţinînd cont de valorea superioară a campionatului francez, sau unul înapoi, raportîndu- te la faptul că ai evoluat cu Dexia în Euroligă?
Anne Marie Părău: Am decis să nu mai rămîn la Namur deoarece era foarte greu să jucăm două sau chiar trei meciuri pe săptămînă. Am ales într-adevăr Franţa, deoarece are un campionat puternic şi pe deasupra oferta celor de la Reims a fost foartă bună, superior financiar celei din Belgia. Îmi place şi faptul că oraşul se află la doar o oră de Paris…

SportM: Ce obiective ţi-ai trasat pentru acest sezon?
Părău: Sincer, nu ştiu prea multe despre această echipa. Au promovat anul acesta şi lotul a fost întărit cu patru jucătoare. Obiectivul clubului e să intre în play-off, iar eu sper să îmi aduc un aport important la acest lucru.

SportM: De ce nu te-ai întors în România, mai ales că ai fost pe cap de afiş pe lista de achiziţii a celor mai puternice cluburi?
Părău: Am avut mai multe oferte concrete din România, dar m-am gîndit că e mai bine să joc în afară. Dacă mă întorceam în ţară, însemna să renunţ la toată munca mea, ar fi fost un pas înapoi.

SportM: S-a speculat mult în presă pe seama aventurii lui Marius cu solista trupei Hi-Q şi a despărţirii voastre…
Părău: Mi s-a părut că au cam exagerat. Bineînţeles, nu mi-a picat bine ceea ce s-a scris şi ceea ce s-a dat la ştiri, deoarece nu aveau cum să ştie exact ce s-a întîmplat de fapt între noi. Ca să fie mai clar pentru toată lumea… Am semnat cu Reims înainte să mă despart de Marius, deci plecarea la o echipă din străinătate nu are nici o legătură cu el.

SportM: În prezent ai o relaţie cu un baschetbalist spaniol, Jonathan. Să ne aşteptăm ca la anul să te transferi în Peninsula Iberică?
Părău: Am semnat doar pe un an cu Reims, încă nu ştiu ce voi face anul următor. Mi-ar plăcea să văd cum se joacă în Spania, dar asta nu înseamnă că mă voi duce acolo pentru Jonathan. Pentru mine cariera este foarte importantă în momentul de faţă, mai importantă decît orice bărbat. Nu am făcut prostia să renunţ la cariera mea pentru un bărbat şi nici nu o voi face în viitorul apropiat.

Continuarea in Sport Magazin numarul 69 + POSTER CU ANNE MARIE PARAU!

Citeste mai multe!