EXCLUSIV/ FRATIA ARMENILOR

0
114

Artiom şi Arman Karamian au evoluat împreună într-un meci oficial după trei ani şi jumătate în partida rapid – Poli Timişoara, încheiată cu succesul oaspeţilor, scor 0-1. cei doi au făcut un joc excelent, iar Arman a reuşit golul victoriei. A fost încă o dovadă că gemenii armeni dau un randament mult mai bun cînd intră amîndoi pe teren. De altfel, aproape toată cariera lor a avut un numitor comun. Artiom şi Arman şi-au început cariera la erevan, iar în 2002 au plecat la “pachet” de la Pyunik în Grecia, la Panahaiki Patras. Un an mai tîrziu, a urmat “mutarea” celor doi în campionatul ucrainean, la Arsenal Kiev. În vara lui 2004, fraţii Karamian şi-au început aventura românescă. s-au îndrăgostit de românia, mai ales Artiom, care a scris istorie la rapid. Arman nu a fost la fel de norocos şi a părăsit Giuleştiul, unde nu a primit nici o şansă, după doar şase luni. Trei ani mai tîrziu, Artiom şi Arman au refăcut familia la Timişoara, dar atacantul a evoluat foarte puţin în prima parte a campionatului. În meciul din Giuleşti, situaţia s-a schimbat, iar cei doi au fost titulari, lucru care l-au simţit pe propria piele chiar foştii lor colegi de la Rapid

SportM: Artiom, toată lumea ştie de ce ai plecat de la Rapid iarna trecută. Ce a însemnat pentru tine victoria din Giuleşti?
Artiom Karamian: Era un meci extrem de difi cil pentru noi şi eram conştienţi că trebuie să luptăm pînă la capăt, indiferent de ceea ce se întîmpla. Rapid – Poli a fost un derby, de aceea a fost atît de importantă victoria noastră. Noi am jucat bine, am avut şi puţin noroc şi ne-a ajutat şi Dumnezeu. Pentru mine, presiunea a fost şi mai mare, pentru că am evoluat doi ani şi jumătate la Rapid, iar acea perioadă a fost extrem de frumoasă.

SportM: Cum a fost cu golul fratelui tău, Arman?
Artiom: Extraordinar. Pînă acum am marcat de opt ori, dar cele opt goluri ale mele nu sînt atît de importante ca cel reuşit de Arman în Giuleşti.

SportM: Totuşi, ai rămas prieten cu Dani Coman, Marius Constantin sau Vasile Maftei, ţi-a fost greu să-i învingi?
Artiom: Fotbalul e fotbal timp de 90 şi ceva de minute, dar la final sîntem din nou prieteni. Mi-a fost greu în Giuleşti, iar acest lucru l-am simţit şi înainte de meci. A fost prima oară în viaţa mea cînd m-am schimbat în vestiarul din stînga (n.r. – vestiarul destinat oaspeţilor în Giuleşti) şi nu prea înţelegeam. La final, după ce am salutat ambele galerii, am intrat la rapidişti pentru a-i încuraja. Le-am spus “capul sus”.

SportM: La final, suporterii i-au huiduit pe rapidişti, cu excepţia lui Pancu, iar pe tine te-au chemat să-i saluţi.
Artiom: Ei au înţeles care a fost situaţia, cînd am plecat de acolo, şi mă bucur mult că am fost primit aşa. Întotdeauna atmosfera creată de suporterii din Giuleşti a fost extraordinară.

SportM: Această victorie a fost şi o palmă pentru George Copos?
Artiom: Îţi spun un singur lucru, Dumnezeu e sus şi vede tot.

SportM: Care e diferenţa dintre George Copos şi Marian Iancu?
Artiom: Nu se pot compara cei doi. Diferenţa e ca de la cer la pămînt.

SportM: Crezi că vei juca cu Poli Timişoara în Liga Campionilor, în toamnă?
Artiom: Eu mă gîndesc să cîştigăm fiecare meci pînă la finalul sezonului. Avem jocuri grele şi nu se ştie ce se va întîmpla. Este prea devreme să vorbim despre Liga Campionilor acum.

SportM: Joi se dispută Rapid – Steaua, cine ai vrea să cîştige în acest derby?
Artiom: Rapid, bineînţeles. Îmi doresc mult să bată Rapid pentru că îmi aduc aminte cu mare plăcere de victorile în faţa Stelei, din perioadă în care evoluam eu acolo. Această echipă mi-a rămas în suflet. Eu am avut o singură problemă acolo, cu George Copos.

“Noi jucăm mult mai bine împreună, iar cel mai bun exemplu este partida cu Rapid”

SportM: Ai marcat un gol “mare” în Giuleşti. Cît de importantă este această reuşită pentru tine?
Arman Karamian: Nu pot să descriu sentimentul. Am fost extraordinar de fericit pentru că am aşteptat foarte mult timp momentul ăsta. La Rapid nu mi s-a dat nici o şansă. Din cauza unor oameni de la acest club, nu mi-a mers bine în ultimii ani, din punct de vedere profesional.

SportM: Bănuiesc că nu te referi la suporteri, pentru că ei te-au primit foarte bine înainte de meciul cu Poli!
Arman: Nici nu se pune problema de fani, şi chiar ţin să le mulţumesc pe această cale pentru felul în care s-au comportat cu mine şi cu fratele meu. Nu vreau să dau nume, pentru că se ştie despre cine e vorba.

SportM: În meciul Rapid – Poli au fost amîndoi fraţii Karamian titulari, îţi aduci aminte de cînd nu s-a mai întîmplat acest lucru?
Arman: Am mai jucat la naţionala Armeniei, dar la o echipă de club nu am mai jucat de mulţi ani împreună. Parcă în Ucraina, la Arsenal Kiev, dar asta a fost acum vreo patru sezoane.

SportM: Cît contează pentru voi să evoluaţi în aceeaşi echipă?
Arman: Noi jucăm mult mai bine împreună, iar cel mai bun exemplu este partida cu Rapid.

SportM: Unde va juca Poli anul viitor, în Liga Campionilor sau în Cupa UEFA?
Arman: Eu îmi doresc să prindem măcar Cupa UEFA. Dacă vom ajunge în Champions League, va fi cu atît mai bine, dar vom vedea la sfîrşitul campionatului ce va fi.

           

Integral in numarul 102
(18-24 martie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here