EUROPA LEAGUE: Anderlecht – FC Timisoara/ In cautarea golului

Se poate spune că Anderlecht e pe val. În afara a trei remize, cu Gent, Ajax Amsterdam şi FC Timişoara, belgienii au contabilizat doar victorii în ultimele zece partide, incluzându-le aici, atât pe cele din Jupiler League, cât şi pe cele din Europa League. De aceea, clasamentul grupei ne arată două echipe cu stări de spirit diametral opuse. Fără să strălucească în Europa, Anderlecht a câştigat un meci şi a smuls două remize preţioase deţinând şefia unei grupe în care Ajax Amsterdam părea marea favorită. De partea cealaltă, formaţia bănăţeană are şi ea la activ două remize, însă ocupă ultima poziţie în clasament. Practic, cele două adversare sunt despărţite de numai trei puncte, însă acest meci poate fi hotărâtor, în special pentru ai noştri.

Scandal între neputincioşi

Meciul din tur a fost cam ceea ce intuia toată lumea şi uşor de anticipat pentru pariori. Timişoara şi-a dorit multe, dar a reuşit foarte puţine. Bucur şi compania s-au confruntat din nou cu propria neputinţă şi multele metehne. Echipa lui Neluţu Sabău nu găseşte drumul spre poarta adversă şi Timişoara încă mai caută primul gol în actuala ediţie din Champions League. În campionat, Banatul se află tot sus, dar remiza de la Cluj, a fost urmată de o eliminare mai mult decât ruşinoasă din Cupa României în faţa nou promovatei Astra Ploieşti. De altfel, conducerea Timişoarei a întocmit deja o listă cu jucători care urmează a fi exmatriculaţi, semn că pe Bega nu e linişte tocmai înaintea confruntării cruciale de la Bruxelles. Mai mult, deşi oficialii îi asigură tot sprijinul, antrenorul Ovidiu Sabău se află într-o situaţie ingrată fiind tot mai des contestat. De aceea există posibilitatea ca, în cazul unui eşec cu Anderlecht, „Moţul” să fie nevoit să îşi caute de lucru.

Jucătorul de urmărit: Moubarak Boussoufa

Se poate spune că marocanul născut în Olanda este cel mai periculos dintre belgieni. Micuţul mijlocaş de picior drept se simte excelent pe banda stângă de unde reuşeşte să pătrundă central către poarta adversă. „Mbark” a reuşit să marcheze cinci goluri în sezonul actual. De-a lungul carierei, Boussoufa a trecut şi pe la „granzii” Ajax Amsterdam şi Chelsea.

Anderlecht în Europa, 2009/2010
Liga Campionilor turul III preliminar
Anderlecht-Sivasspor 5-0
Sivasspor-Anderlecht 3-1
Liga Campionilor play-off
Olympique Lyon-Anderlecht 5-1
Anderlecht-Olympique Lyon 1-3
Europa League grupe
Dinamo Zagreb-Anderlecht 0-2
Anderlecht-Ajax 1-1
FC Timişoara-Anderlecht 0-0

FC Timişoara în Europa, 2009/2010
Liga Campionilor turul III preliminar:
Şahtior Doneţk – FC Timişoara 2-2
FC Timişoara – Şahtior Doneţk 0-0
Liga Campionilor play-off:
FC Timişoara – VfB Stuttgart 0-2
Vfb Stuttgart – FC Timişoara 0-0
Europa League grupe:
Ajax – FC Timişoara 0-0
FC Timişoara – Dinamo Zagreb 0-3
FC Timişoara-Anderlecht 0-0

„Unele lucruri nu se rezolvă imediat, chiar dacă şi eu mi-aş dori asta. Echipa joacă la potenţial de 60 la sută din ce mi-am propus”
Ovidiu Sabău (antrenor FC Timişoara)

„Dacă priveşti rezultatele, îţi dai seama că Timişoara este o echipă imprevizibilă. În meciul de la ei, au demonstrat că sunt puternici, chiar dacă nu ne-au învins”
Moubarak Boussoufa (jucător Anderlecht)

Stiri recente

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA dat publicităţii luni, menţinându-se...