Euro-2028 în Marea Britanie şi Irlanda / CE din 2032 se joacă în Italia şi Turcia

UEFA a atribuit Marii Britanii şi Irlandei organizarea Euro-2028, în timp ce organizarea Campionatului European de fotbal din 2032 a fost primită de Italia şi Turcia.

Cele două candidaturi, oficializate în cadrul unei scurte ceremonii de către preşedintele organismului european Aleksander Ceferin, vor succeda Germaniei în calitate de gazdă a Euro 2024 (14 iunie-14 iulie) şi confirmă tendinţa de organizare în comun a marilor competiţii sportive, care este singura modalitate pentru multe ţări de a le găzdui.

De la Wembley din Londra la City Stadium din Manchester, trecând prin St James Park din Newcastle, Hampden Park din Glasgow, Dublin Arena, National Stadium din Cardiff şi Casement Park din Belfast, cele zece stadioane pentru 2028 sunt bine cunoscute şi multe dintre ele sunt deja legendare, atât pentru fotbal, cât şi pentru rugby, relatează AFP.

Detaliile organizării turneului din 2032 sunt mai puţin cunoscute, Italia şi Turcia au făcut campanie separată mult timp înainte de a-şi uni forţele la sfârşitul lunii iulie.

În timp ce Cupa Mondială de fotbal îşi va dubla dimensiunea începând din 2026, cu 48 de echipe în competiţie, Campionatul European a păstrat din 2016 o fază finală cu 24 de echipe, cu 51 de meciuri de organizat, faţă de 104 pentru o Cupă Mondială.

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...