Emma Răducanu: “A fost un efort monumental”

Emma Răducanu a spus că a fost un efort monumental după calificarea în sferturile la turneul WTA 250 de la Washington.

Răducanu (10 WTA, cap de serie numărul 2) a învins-o pe Camila Osorio (Columbia locul 67 WTA) , scor 7-6 (5), 7-6 (4). A obțiunt victoria în două ore şi 50 de minute, cel mai lung meci de 2 seturi pe tabloul principal al unui turneu WTA în 2022.

Meciul s-a disputat în condiţii de caniculă şi de umiditate ridicată, sportivele având nevoie de time out-uri medicale.

“Trei ore în aceste condiţii…. Cred că am jucat anul trecut în Landisville, Pannsylvania, şi aş spune că acolo probabil condiţiile au fost mai dificile. Însă acolo nu am jucat trei ore cu schimburi atât de lungi de mingi. Cred că acest meci a fost unul dintre cele mai solicitante fizic pe care le-am jucat vreodată”. A declarat Emma Răducanu, potrivit WTA.

“Pentru mine a fost un efort monumental. Au fost multe momente în ambele seturi când am vrut să aleg opţiunea uşoară de a încerca să termin repede punctul. Dar sunt mulţumită şi mândră de cum am luptat când a contat cu adevărat”. A adăugat sportiva, potrivit bbc.com.
În runda următoare, Emma o va întâlni pe Liudmila Samsonova (Rusia, 60 WTA). Prin calificarea în sferturi, Răducanu şi-a asigurat un premiu de 6.200 de dolari şi 60 de puncte.

Stiri recente

UTA Arad a învins U Cluj, 2-1, în Superliga!

UTA Arad a învins Universitatea Cluj, 2-1, într-un meci din etapa a cincea a Superligii. Au marcat: Virgiliu Postolachi (6),...