EDITORIAL TEODOR BURNAR/ Farsa de la pagina 5

Românii au o problemă: sunt superficiali. Între o copertă strălucitoare şi ţipătoare şi una îngălbenită, de timp sau de un tuş prost, o vor alege pe prima. Între un intelectual care vorbeşte despre moravuri şi o Nicoletă care îşi expune – staţi calmi, nu ideile – sânii, într-un tabloid ce face de râs chiar tagma tabloidelor, logic că n-o să-l aleagă pe Pleşu. Sincer, nici eu nu l-aş alege, singurul bărbos pe care îl simpatizez fiind, vorba lui Maradona, Cel de Sus. Însă nici nu m-aş zgâi la nurii unei amatoare de publicitate, ca ultimul urmaş al lui Onan.

Englezii au ceaiul de la ora 5. Noi avem ştirile de la ora 5 şi fata de la pagina 5. Duduia cu pricina a devenit, pentru noi, puţinii rămaşi lucizi, simbolul senzualităţii ratate şi al parvenitismului. Din păcate, fata de la pagina 5 este mai mult decât atât, modelul puştoaicelor de liceu, care cred că viaţă (bună) = o pereche de silicoane, un merţan ultimul tip şi o vilă în Pipera, toate asigurate, invariabil, de un sexagenar a cărui obsesie se trădează din termen. Reţeta e simplă: fata, dacă are ce arăta, pozează cât mai goală, e invitată la câteva prezentări de modă, câteva emisiuni TV…Iar după un timp, omul de afaceri îi trimite telegrama de convocare, ca Lucescu tricolorilor. Şi pentru că tot am adus vorba de fotbalişti, cele mai norocoase sucesc, într-adevăr, minţile unui jucător, tichet viu spre o viaţă de huzur. Adio stat la coadă la pâine, bun venit specialităţilor franţuzeşti.

E strigător la cer? Poate. E o farsă? Cu siguranţă. Să ne agităm? De ce am face-o? Prostituţia e un mod de viaţă, şi, din nou, nu noi suntem îndreptăţiţi să-l judecăm, ci cel care ne-a dat-o, Bărbosul.

Însă cum înotul contra curentului este sinucidere curată, noi cei de la Sport Magazin am vrut să vă arătăm că există şi frumuseţe dublată de inteligenţă. Nudurile lui Michelangelo sau Tiţian au rezistat nu fiindcă n-au în ele nimic vulgar, ci şi pentru că spun o poveste. Şi acum, vă invit să citiţi povestea văzută prin ochii colegei mele Diana

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...