PONTURI PENTRU PARIURI – FRANTA/ In asteptarea revansei

O.M şi PSG au dat buzna în noul sezon cu gândul la titlu. Cele două însă n-au strălucit, iar Marseille vrea să răzbune înfrângerea de anul trecut

Ol. Marseille – Paris Saint Germain pronostic 1

În urmă cu un an, Marseille a sperat până în ultima clipă că o va detrona pe Bordeaux din fotoliul de lider şi se va încununa campioană. La rândul ei, PSG, după ce acum două sezoane era să lase Parisul fără reprezentantă în Ligue 1, a trecut la reconstrucţie. Ambele au pornit actuala stagiune cu gânduri măreţe. În portul Marsilia, cât şi la poalele turnului Eiffel cuvântul de ordine a fost clar: “le titre!”. Atuuri existau din belşug. Didier Deschamps a plecat la drum cu nume grele precum Mandanda, Diawara, Heinze, Ben Arfa, Edouard Cisse, Cheyrou, Lucho, Valbuena, Morientes şi Niang, în timp ce omologul său Antoine Kombouare a răspuns “prezent” cu Coupet, Camara, Sammy Traore, Giuly, Makelele, Sessegnon, Erding şi Hoarau. Parcursul acestora a scârţâit, dar acum se afl ă în faţa momentului adevărului, în sensul că, echipa care va pierde se va trezi în mijlocul plutonului. Pentru microbiştii români este interesant şi faptul că, la O.M. rezervă de portar este Elinton Andrade, iar la PSG, acelaşi post este ocupat de Edel Apoula Bete, ambii foşti goalkeeperi la Rapid.

Revanşă marseilleză

Prima confruntare dintre O.M. şi PSG a avut loc în 1932. De atunci, pe “Velodrome”, cele două mari echipe ale Franţei s-au întâlnit de 30 de ori, meciurile transformându-se într-o mare rivalitate. În partidele disputate acasă, Marseille şi-a tăiat partea leului: 19 victorii, 6 rezultate de egalitate, 5 înfrângeri, 49 de goluri marcate, 28 încasate. Marseille aşteaptă întâlnirea cu PSG şi ca pe o mare revanşă. Echipele antrenate în sezonul trecut de Eric Gerets şi Paul Le Guen au oferit un meci nebun pe arena “Velodrome”. La pauză, gazdele conduceau cu 2-1, după golurile marcate de Niang şi Valbuena pentru O.M. şi de Hoarau pentru PSG. În repriza secundă parizienii s-au dezlănţuit, iar Hoarau, Luyindula şi Rothen au adus o surprinzătoare victorie cu 4-2 pentru PSG.

Ponturi pentru pariuri:

Ligue 1
Rennes-Montpellier x

Cele două formaţii pot spune că au păşit cu dreptul în acest sezon. Dacă Rennes încearcă să continue o muncă începută mai demult de Loţi Boloni, în schimb, Montpellier chiar surprinde. Din postura de nou promovată, echipa antrenată de Rene Girard s-a trezit sus, respirând aerul tare din Ligue 1. Este adevărat şi faptul că Montpellier nu a întâlnit încă marile forţe ale campionatului, doar Marseille câştigând cu 4-2. Rennes a avut cam acelaşi parcurs, partida de pe “Stade Rennais” devenind una cu iz de Europa. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit din stagiunea 2003/2004, Montpellier evoluând în Ligue 2, însă atunci gazdele au învins cu un categoric 4-0. În cele 11 meciuri disputate în postura de gazdă, Rennes a câştigat de şase ori, are două remize şi a pierdut în trei rânduri.

Ligue 1
St-Etienne-Valenciennes 1

Probabil că toţi microbiştii dornici de pariuri vor miza consistent pe Saint Etienne. Pentru că “verzii” nu sunt obişnuiţi să cedeze în faţa lui Valenciennes în partidele disputate pe “Geoff roy-Guichard”. Din 1932 şi până la momentul rundei actuale, cele două adversare s-au întâlnit de 25 de ori. Valenciennes are un palmares cât se poate de negativ, singurele plusuri fi ind două victorii şi două remize. În rest, ASSE s-a impus de nu mai puţin de 21 de ori. Scoruri de 3-0, 4-0 sau 5-0 au fost cât se poate de frecvente. Dealtfel, gazdele au perforat poarta celor de la Valenciennes de 76 de ori, încasând doar 19 goluri. Interesant este şi faptul că oaspeţii nu au câştigat pe “Geoffroy-Guichard” din sezonul 1979/1980. Anul trecut, Saint-Etienne a câştigat cu 4-0, după golurile lui Illan, Gomis (2) şi Mirallas.

Ligue 1
Grenoble-Nancy 1

Echipa gazdă suferă în sezonul actual. S-a descurcat mult mai bine anul trecut, atunci când abia promovase în Ligue 1. Nici Nancy nu traversează o perioadă mai fastă. Nu cu mult timp în urmă dădea un asalt la supremaţia în Ligue 1. A venit apoi convocarea a nu mai puţin de zece jucători la Cupa Naţiunilor Africii şi totul s-a năruit. Acum, meciul din staţiunea montană a devenit un derby al cursei pentru salvarea de la retrogradare. Istoricul întâlnirilor celor două pe prima scenă se rezumă la un singur meci. Anul trecut, confruntarea de pe “Stade des Alpes” a părut să fi e una la discreţia gazdelor, dar s-a încheiat nedecis, 0-0. La Nancy a evoluat titular, dar foarte slab, brazilianul Helder, aflat acum în Giuleşti. 

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...