Ecclestone anunta sanctiuni drastice pentru McLaren

0
181

Bernie Ecclestone (foto), cel mai influent om din Formula 1, a declarat miercuri ca echipa de Formula 1, McLaren, risca sanctiuni importante in cazul in care a folosit “ordine de echipa” in timpul Marelui Premiu de Formula 1 al principatului Monaco.

McLaren i-ar fi cerut pilotului britanic Lewis Hamilton sa nu forteze, dupa ce a efectuat prima oprire la boxe, pentru ca era pe primul loc, iar colegul sau de echipa, Fernando Alonso, era liderul cursei.

“Daca s-au folosit ordine de la echipa, prin care s-a decis clasamentul final al celor doi piloti, daca li s-a spus sa pastreze locurile, este impotriva oricarui regulament sportiv. Ar scapa usor daca ar primi o amenda la fel ca Ferrari”, a declarat Ecclestone, referindu-se la amenda primita de Ferrari, in 2002, dupa ce lui Rubens Barrichello i-a fost ordonat sa-l lase pe Michael Schumacher sa-l depaseasca si sa cistige cursa. Dupa acel incident, au fost interise ordinele de echipa.

“Pot sa fie exclusi din campionat sau fie depunctati. O amenda nu ar avea acelasi impact la McLaren ca o depunctare”, a mai spus seful Formulei 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here