Documentar “Laszlo Boloni – Povestea unei legende”

Documentarul “Laszlo Boloni – Povestea unei legende” despre viața și cariera fostului căpitan și selecționer al naționalei României urmează să fie lansat.

Filmările documentarului produs de Ungaria vor începe în luna iulie. Ele se bazează pe autobiografia încă nepublicată a lui Ladislau Boloni.

Documentarul va fi realizat cu sprijinul Institutului Naţional de Film (NFI) din Ungaria. Iar regia va fi semnată de către Attila Szabo.

Costurile totale de producție se ridică la suma de 96,1 milioane de forinţi (250.000 de euro).

LaBoloni este considerat cel mai de succes fotbalist maghiar din România, din toate timpurile.

Filmul documentar va urmări viața și cariera fostului fotbalist, actualmente antrenor liber de contract.

Boloni a strâns 102 selecții și 23 de goluri pentru naționala României. A jucat pentru echipele ASA Târgu Mureș, Steaua, Racing Jet Wavre, Creteil și Orleans.

El a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei cu Steaua, în 1986. Alături de “militari” a mai cucerit trei titluri și două cupe în România.

“Băiatul secui cu o soartă dificilă devine căpitanul marii echipe româneşti Steaua Bucureşti. Apoi căpitanul, şi ulterior chiar selecţionerul naţionalei României. Creatorii filmului documentar prezintă viaţa lui Laszlo Boloni, din Ţinutul Secuiesc şi până la Bucureşti. Din România comunistă şi până în Europa de Vest. De pe terenul de fotbal din satul său şi până în finala Cupei Campionilor Europeni.

Alături de Boloni, în film vor apărea vedete ale fotbalului românesc, fotbalişti maghiari şi legende europene. Pe lângă Cristiano Ronaldo şi Imre Jenei, în documentar apare şi Valentin Ceauşescu. Pelicula va cuprinde o serie de materiale de arhivă niciodată publicate”, notează MTI.

Ca antrenor, Boloni le-a pregătit pe Nancy, naționala României, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco.  Pe Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK Salonic, Al Khor, Al-Ittihad, Antwerp, Gent și Panathinaikos.

 

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...