Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Dieta lui Novak Djokovici: 16 ore pe zi stă nemâncat

Cel mai bun tenismen al lumii a avut un regim special în izolare și spune că asta i-a ajutat foarte mult sistemul digestive

 Novak Djokovici, liderul ATP, a luat o decizie radicală, în timpul izolării pe care și-a impus-o în ultima perioadă. El a stat fără să mnînce timp de 16 ore pe zi, iar rezultatele le consideră spectaculoase. „Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei”, a spus Djokovic, citat de Tennisworld.

Sârbul, care va împlini 33 de ani pe 22 mai, a fost lăudat de doctoral Dragan Ivanov, specialist în medicină internă, care a explicat ce se întâmplă în corpul omenesc atunci când acesta este lipsit de hrană.

“Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ. Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli”, a explicat medical, conform sursei citate.

Novak Djokovici are în palmares 17 titluri de Grand Slam, ultimul fiind câștigat chiar anul acesta, la Australian Open.