Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt procesului împotriva FBI

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry Nassar, pentru a pune capăt procesului împotriva FBI, acuzat că a comis erori majore în ancheta sa, relatează Wall Street Journal, potrivit AFP.

Acest acord ar urma să ridice totalul compensaţiilor financiare plătite victimelor acţiunilor lui Larry Nassar la peste un miliard de dolari, dintre care 500 de milioane de dolari de la Michigan State University, subliniază ziarul american. 

Fostul medic al echipei naţionale (60 de ani) execută o pedeapsă pe viaţă după ce a fost condamnat în 2017 şi 2018 pentru agresiuni sexuale asupra a peste 250 de gimnaste, majoritatea minore, comise în cadrul federaţiei de gimnastică, la Michigan State University şi într-un club de gimnastică.

“Erori fundamentale” din partea agenţilor FBI

Acordul pentru a pune capăt proceselor intentate în iunie 2022 împotriva poliţiei federale, FBI, de peste 90 de gimnaste, printre care şi campioana Simone Biles, a fost încheiat în urmă cu câteva luni, dar nu a fost încă finalizat, potrivit Wall Street Journal. În iulie 2021, un raport al inspectorului general al Departamentului de Justiţie a concluzionat că au existat “erori fundamentale” din partea agenţilor însărcinaţi cu această anchetă.

Acuzaţiile iniţiale împotriva lui Larry Nassar au fost înaintate biroului FBI din Indianapolis în iulie 2015. Ancheta a fost rapid abandonată şi a fost nevoie de un alt raport, în mai 2016, pentru ca poliţia federală să lanseze noi investigaţii.

Stiri recente

Răzvan Lucescu a câștigat cu PAOK Salonic campionatul în Grecia. Ce a spus antrenorul român

PAOK Salonic, echipa unde antrenează Răzvan Lucescu, e campioana Greciei. Trupa românului a câștigat cu 2-1 partida cu Aris. PAOK...