Degradarea culturii ruse în epoca lui Putin – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată joi, 21 aprilie, de la ora 22:00, îl va avea ca invitat special pe pianistul Nicolae Dumitru, profesor și speaker motivațional.

Caracterizat de Diarionews ca un artist cu „talente extraordinare, cu o tehnică foarte bogată și aprofundată” și de revista Melos ca fiind „spontan, de o mare sinceritate și pasionat de fiecare detaliu”, pianistul Nicolae Dumitru este recunoscut pe plan intern și internațional atât pentru tehnica specială, cât și pentru sensibilitatea lui.

În emisiunea care va fi moderată de Romeo Chiriac, pianistul va vorbi despre perioada studiilor pe care le-a petrecut la Moscova, dar și despre efectul devastator pe care l-a avut Putin asupra culturii ruse.

Nicolae Dumitru a studiat pianul la Academia Rusă de muzică „Gnessin”, la clasa profesorului emerit Mihail Sayamov, sub a cărui direcție a terminat studiile postuniversitare. În perioada petrecută în străinătate, a fost solist la Filarmonica Academică de Stat din Moscova, la Orchestra Filarmonică de Stat din Chișinău și la Orchestra Filarmonică din Nijni – Novgorod, Omsk, Novosibirsk, Belgorod.

După întoarcerea în România, din ianuarie 2002 a jucat pe scena principalelor filarmonici naționale. La București, a susținut recitaluri la Sala Mare a Ateneului Român, la Sala Radio și la Sala Auditorium a Muzeului de Artă. A apărut ca solist invitat la Orchestra Filarmonică „George Enescu” din București și la Orchestra Națională Radio, cu care a susținut prima executare radio a Concertului pentru pian și orchestră Antonin Dvorak.

Pe scena europeană, Nicolae Dumitru a susținut recitaluri la Stockholm, Viena, Baden am Wien. În 2008, la invitația Institutului Cultural Român, a făcut un turneu la Lisbona, Madrid, Barcelona, Budapesta, Veneția și Roma dedicat centenarului nașterii lui Sigismund Toduță. În septembrie 2010, a început proiectul de concerte în aer liber „Armonii de toamnă” la Teatrul de vară Herăstrău. În ianuarie 2011, la Teatrul „Act” din București, a lansat spectacolul permanent „Poveste pentru pianist și măști”, iar în 2013 a lansat proiectul național de recital educațional „ConCerto”, destinat tinerilor interpreți și susținut în principalele centre filarmonice și culturale din România.

Nu este vorba doar despre un pianist care concertează la Londra, Viena, Moscova, Madrid sau în alte capitale europene. Este vorba despre o personalitate deosebit de puternică și versatilă, care stabilește un contact energetic extrem de puternic cu publicul. Adică, îl cucerește imediat. Nicolae Dumitru a demonstrat la fiecare apariție a sa că știe să comunice cu publicul și să îl tină captiv emoției sale artistice independent de gradul de dificultate al programului interpretat.

De asemenea, terapeuta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica Alegeri Potrivite.

Stiri recente

Eveniment dedicat presei sportive, la magazinul Alexandrion Experience

Un eveniment dedicat presei sportive a avut loc la magazinul Alexandrion Experience. Unde s-a socializat, s-a vorbit despre...