David Popovici, campion mondial la 100 metri liber! „Nu mă așteptam să câștig ambele probe! Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber”

David Popovici a cucerit medalia de aur la 100 metri liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Dinamovistul a reușit timpul de 47 sec 58/100. Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100.

Popovici realizase cel mai bun timp în serii, 47 sec 60/100, dar şi în semifinale. Românul a stabilit un nou record mondial de juniori, 47 sec 13/100.

David Popovici, campion mondial la 100 metri liber! „Nu mă așteptam să câștig ambele probe! Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber”

El a cucerit medalia de aur şi în proba de 200 metri liber, luni seara, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100, un nou record mondial de juniori.

David Popovici a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

„Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția lui David Popovici, la interviul acordat în limba engleză, după care a avut un mesaj în română: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”.

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am terminat concursul în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și că, într-un final, s-a și televizat acest concurs. Sper că, fără să exagerez, milioane de români m-au urmărit și am reușit să-i fac mândri. Urmează o vară plină, am un program încărcat. Pe termen scurt, urmează o mică pauză, o reveneală. N-a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face și mai optimist pentru ce va urma. Totuși, aș minți dacă aș spune că n-am fost într-o stare fizică bună aici. Sunt un puști care înoată repede. Un tip banal care e capabil, ajutat de oameni dedicați, să inspire alți oameni”, a mai spus David Popovici la TVR.

foto www.fina.org

Stiri recente

Mbappé, invitat la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele Macron şi emirul Qatarului

Kylian Mbappé a primit o invitaţie pentru a participa la un dineu oficial la Palatul Elysée alături de preşedintele...