Cupa Romaniei: Campioana revine in Giulesti

0
154

Deşi FRF, organizatoarea competiţiei, hotărîse ca Poli şi Steaua să se întîlnească la Piatra-neamţ, semifinala se va disputa miercuri (20:45) la Bucureşti. Campioana pare a fi avantajată de faptul că joacă în Capitală, însă pe terenul Rapidului bănăţenii se vor bucura de suportul fanilor giuleşteni, cele două galerii fiind înfrăţite.
Poli şi Steaua se întîlnesc într-o perioadă deloc fericită pentru ele. prima are avantajul de a fi ceva mai relaxată, fi indcă se concentrează pe o singură ţintă. Unicul ţel al timişorenilor pentru acest sezon este să joace cu trofeul pe masă la ei acasă şi să se califi ce pentru toamna europeană. totodată, ar fi prima distincţie pentru palmaresului actualei FCU politehnica, afl ată încă în convulsii pe tema istoriei fotbalului timişorean. Cupa a mai fost adusă pe malurile Begăi încă de la prima sa ediţie, 1933-1934, cînd ripensia a învins în fi nală Universitatea Cluj cu 5-0. a fost o perioadă glorioasă pentru ripensia, care a jucat ultimul act al competiţiei patru ani consecutiv. a pierdut în 1935 în faţa lui CFr Bucureşti, în 1936 a recucerit trofeul (5-1 cu Unirea tricolor Bucureşti) şi l-a cedat iarăşi rapidului în 1937 (1-5). Un an mai tîrziu, Cam timişoara a ratat fi nala tot în faţa giuleştenilor (2-3). După război, în 1958, Ştiinţa timişoara (devenită mai tîrziu politehnica) a învins în fi nală progresul Bucureşti cu 1-0, iar poli, pe lîngă alte patru fi nale pierdute, a mai cucerit o dată trofeul în 1980, cînd a trecut în ultimul act de steaua Bucureşti, cu 2-1 după prelungiri.

O zi în plus pentru timişoreni În timp ce patronul marian iancu este ocupat cu schimbarea istoriei, antrenorul Valentin Velcea, instalat recent în post, a hotărît să profi te de faptul că poli a jucat în campionat la Urziceni vineri (steaua, la Bistriţa, a doua zi). Cuplul Velcea – stoicov a programat un scurt cantonament la poiana Braşov, înainte de instalarea la mogoşoaia, pentru meciul din giuleşti. iancu este cel care a propus stelei să joace semifi nala sub podul grant, iar conducerea echipei din ghencea a acceptat. Campionii au mai fost eliminaţi din Cupa româniei pe terenul rapidului în “şaisprezecimile” ediţiei 2005-2006: 0-0 şi 7-8 după loviturile de departajare cu rapid ii. Dar ultima deplasare acolo, luna trecută, s-a încheiat bine: victorie cu 3-2 în campionat.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni 16 aprilie 2007