Te asteptam si pe retelel sociale

Business

Cum păstrăm interesul copiilor pentru jucării: sfaturi de la bekid.ro

Copilul tău are o cutie mare de jucărie, dar se joacă doar cu câteva? Întâlnim frecvent această situație, cei mici sunt entuziasmați la primirea unei jucării noi, însă foarte curând, uneori după doar cateva zile, își pierd complet interesul. Acest lucru duce la plictiseală și știm bină că celor mici nu le place să se plictisească.

Care sunt cele mai potrivite jucării pentru a stârni interesul și imaginația copiilor? Răspunsul la această întrebare nu este neapărat unul previzibil. Uimitor, cei mici folosesc mai des jucăriile simple, dar care au potențialul de a fi folosite într-o varietate de moduri. Iată zece jucării care sunt utile pentru a menține atenția copilului.

 

  1. Cuburile

Cuburile sunt elemente esențiale pentru copii și niciodată nu par să se demodeze. Acestea sunt de departe unul dintre cele mai simple tipuri de jucării, însă pot fi integrate într-o mulțime de activități.  Copiii mai mici le pot folosi, de exemplu, pentru a învăța culorile sau noțiunile simple de calcul, cum ar fi adunarea.

 

  1. Păpușile și animale de pluș

Credem că ai observat deja că celor mici le place să pretindă că păpușile, figurinele și animalele de pluș sunt oameni sau animale reale. Nu de puține ori imaginează situații și personaje transpuse din viața reală. Pot chiar să se joace cu două sau mai multe la un moment dat, făcând roluri diferite pentru fiecare. Acest lucru nu este doar distractiv pentru ei, ci și educativ.

 

  1. Plastilina

Probabil că te-ai jucat și tu cu plastilină atunci când erai copil. Șansele sunt că, dacă ai făcut-o, să ai amintiri plăcute despre această simplă plastilină. Similar cu jucăriile de tip cub, plastilina le permite copiilor să creeze o multitudine de obiecte. Practic, imaginația este limita. Seturile de plastilină sunt disponibile în culori diverse și vin însoțite de accesorii care pot face jocul mult mai distractiv.

 

  1. Remorcile

Remorcile ar putea fi integrate la categoria mașinuțe, iar copiii, fără excepție, sunt atrași de automobilele de jucărie. Aceste mici utilaje pot fi folosite pentru transportarea jucăriilor dintr-un loc în altul, drept vehicul pentru animalele de pluș sau ca mijloc de transport în jocul imaginativ între mai mulți copii.

 

  1. Seturile de pictură și desen

Micul tău Picasso va petrece ore în șir realizând noi capodopere. Desenul sau pictura sunt  modalități excelente de a ține copiii ocupați, deoarece încurajează creativitatea și răbdarea.

 

  1. Instrumente muzicale

Majoritatea copiilor adoră muzica. Dacă instrumentele muzicale reale nu sunt o opțiune, ia în calcul faptul că există seturi de tobe de jucărie, xilofoane, piane și multe altele cu care copiii se pot juca. În cazul fericit, ai putea chiar să descoperi că micuțul tău are un talent muzical real, caz în care îl poți ghida, pe viitor, spre învățarea unui instrument.

 

  1. Instrumente de menaj sau de grădinărit

De câte ori ți-ai surprins copilul imitându-te în realizarea unor treburi casnice? Un set de bucătărie, un aspirator de jucărie sau un set de instrumente de grădinărit îl pot ajuta pe copil să facă acest lucru mai cu spor. Nu doar că cel mic se va distra, dar va învăța și noțiuni elementare legate de îngrijirea casei.

 

  1. Cutii cu nisip

O cutie cu nisip ar trebui să fie nelipsită din curtea ta. Copiii pot învăța multe jucându-se în nisip. Pot folosi bastoane pentru a face desene, pot face castele din nisip sau pur și simplu îți pot dezvolta imaginația imaginând multe alte jocuri.

 

  1. Costume tematice

Superman, Batman, personajele din Frozen sunt acum mai aproape de copii, prin intermediul costumelor. Dacă în copilăria noastră costumele erau folosite doar la carnaval, iată că acum cei mici au posibilitatea de a se transforma în personajul favorit chiar la ei acasă.

 

  1. Mingi

Această ultimă recomandare, pe cât de simplă, pe atât de versatilă, este jucăria care probabil nu se va demoda niciodată: mingea. Mingile nu numai că țin un copil ocupat, ci încurajează și activitatea fizică. Există numeroase moduri în care copiii se pot juca cu ele, așa că aceștia nu vor plictisi niciodată.

 

Tu ce alegi pentru copilul tău? Te așteptăm la bekid.ro pentru a alege dintr-o colecție impresionantă de jucării.

 

Citeste mai multe!

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: