Free Porn
xbporn
london escortsbuy instagram followersbuy tiktok followers

Cosmin Matei (Sepsi) a fost depistat pozitiv 

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după meciul pe care echipa sa, Sepsi OSK, l-a pierdut cu Universitatea Craiova, scor 1-3, la 4 februarie, anunţă gsp.ro.

Patronul Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a declarat că se aşteaptă rezultatul probei B pentru a se lua o decizie în cazul jucătorului.

„Informarea n-a venit la noi, la club, ci la jucător. Un comunicat de la Doping, a primit jucătorul o hârtie în care a fost înştiinţat că ar fi fost depistat pozitiv. Acum, trebuie să facă şi proba B, nu ştiu să vă zic prea multe detalii. Am zis că până nu vine rezultatul probei B, n-am avut ce să comentăm. Oricum, jucătorul este accidentat pentru şase săptămâni. El a spus că n-a luat absolut nimic. Vedem ce rezultat vine la proba B, nu mă pricep ca să vă zic eu mai multe. S-a jurat în faţa lui Hadnagy (n.red Attila Hadnagy, director la Sepsi OSK) că n-a luat nimic interzis! De fapt, a fost răcit, a luat nu ştiu ce flacon, nu de la doctorul echipei, dar, ulterior, i l-a arătat doctorului şi acesta a zis că nu conţine substanţe interzise”, a declarat Laszlo Dioszegi, patronul Sepsi OSK.

Cosmin Matei are 32 de ani şi joacă la Sepsi din 2022.

Agenţia Naţională Anti-Doping a confirmat rezultatul analitic al probei de urină raportat în ADAMS de către Laboratorul de Control Doping din Bucureşti, dar a subliniat că îşi rezervă dreptul de a nu face declaraţii cu privire la aspectele din dosarul cauzei

Procedura de gestionare a rezultatelor este în curs de desfăşurare, motiv pentru care păstrăm confidenţialitatea informaţiilor puse la dispoziţie de părţi, a precizat ANAD.

Metilhexanamina (MHA) este cunoscută sub diferite denumiri, incluzând, dar fără a se limita la, dimetilamilamină, 1,3-dimetilamilamină, dimetilpentilamină, metilhexamină, metilhexanamină, 1,3-dimetilpentilamină, fiind interzisă doar în competiţie ca stimulent specific conform  secţiunii 6.b.

MHA este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical. MHA este inclusă în componenţa unor suplimente alimentare comercializate în prezent, inclusiv online.

Substanţele din secţiunea Stimulente pot fi găsite, fără limitare, în medicamentele folosite în tratamentul anafilaxiei, al ADHD sau al simptomelor de răceală şi gripă.

Având în vedere clasificarea acesteia ca substanţă specifică, Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport şi Codul Mondial Anti-Doping 2021 nu impun măsura suspendării provizorie obligatorie.

Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) recomandă prudenţă extremă în ceea ce priveşte utilizarea suplimentelor alimentare/nutriţionale:

“Utilizarea suplimentelor alimentare de către sportivi este o preocupare serioasă, deoarece în multe ţări fabricarea şi etichetarea suplimentelor nu respectă reguli stricte, ceea ce poate duce la situaţia ca un supliment să conţină o substanţă nedeclarată şi care este interzisă conform reglementărilor anti-doping. Un număr semnificativ de teste pozitive au fost atribuite utilizării necorespunzătoare a suplimentelor, iar atribuirea unui rezultat pozitiv unui supliment alimentar incorect etichetat nu este o apărare acceptată într-o audiere doping.

Riscurile de a lua suplimente trebuie evaluate în raport cu beneficiul potenţial care poate fi obţinut, iar sportivii trebuie să aprecieze consecinţele negative ale unei încălcări a reglementărilor anti-doping ca fiind rezultatul administrării unui supliment contaminat.

Utilizarea suplimentelor care au fost supuse unuia dintre sistemele disponibile de asigurare a calităţii poate contribui la reducerea, dar nu la eliminarea, riscului unei încălcări doping neintenţionate.”

Conform Codului Mondial Anti-Doping, WADA decide din proprie iniţiativă să includă pe Lista Interzisă o substanţă sau metodă dacă îndeplineşte cel puţin două dintre următoarele trei criterii:

Există dovezi medicale sau din alt domeniu ştiinţific, efect farmacologic sau din experienţă în sensul că substanţa sau metoda, singură sau în combinaţie cu alte substanţe sau metode, are potenţialul de a creşte sau creşte performanţa sportivă;

Există dovezi medicale sau din alt domeniu ştiinţific, efect farmacologic sau din experienţă că folosirea substanţei sau metodei reprezintă un risc real sau potenţial pentru sănătatea sportivului;

WADA ajunge la concluzia că utilizarea substanţei sau a metodei încalcă spiritul sportului, descris în introducerea Codului.

În scopul aplicării Articolului 10 din Codul Mondial Anti-Doping, toate substanţele interzise vor fi „Substanţe specifice”, dacă nu se precizează altfel în Lista Interzisă. Nicio metodă interzisă nu va fi o metodă specifică, dacă nu este identificată în mod specific ca o metodă specifică în Lista Interzisă (M2.2).

În procesul de gestionare a rezultatelor sunt aplicabile prevederile Legii nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, Codul Mondial Anti-Doping 2021, Standardul Internaţional pentru gestionarea rezultatelor 2021 şi Lista Interzisă 2024.

Stiri recente

Simona Halep, pe afișul turneului de la Hong Kong

Organiatorii turneului de categorie WTA 250 din Hong Kong, care va avea loc în perioada 26 octombrie – 3...