Copii din 64 de ţări au participat la proiectul Fotbal pentru Prietenie

Pe 1 iulie, la Stankt Petersburg, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Forumului Internaţional Fotbal pentru Prietenie.

Mii de tineri fotbalişti, băieţi şi fete, în vârstă de 12 ani, din 64 de ţări, au fost reuniţi în cadrul acestui campionat ca ambasadori ai programului, formând opt echipe internaţionale ale Prieteniei, antrenate de participanţi de la ediţiile anterioare.

Tabăra Internaţională a Prieteniei s-a desfăşurat ]n perioada 27-29 Iunie, unde micii sportivi au fost ajutaţi şi pregătiţi să formeze echipe de către tineri antrenori, dar şi de către jucători faimoşi de fotbal.

Pe 1 Iulie, participanţii celei de-a V-a ediţii Gazprom FOTBAL PENTRU PRIETENIE s-au reunit pentru a demonstra întregii lumi că prietenia este posibilă în ciuda diferenţelor de gen, culoare sau naţionalitate. „Astfel de evenimente îi motivează foarte mult pe tinerii fotbalişti, viitori jucători profesionişti. Sunt sigur că a fost o experienţă deosebită pentru ei, că îi va ajuta foarte mult atât pe plan profesional, cât şi pe plan social. A fost o experienţă specială şi pentru mine să fiu printre atâţia copii pasionaţi de fotbal şi m-am bucurat sp văd cum sportul a reunit pentru câteva zile copii din întreaga lume, promovându-le 9 valori umane esenţiale”, a deckarat Aurel Ţicleanu, Senior Ambassador în proiectul Fotbal pentru Prietenie.

„Am învăţat foarte multe lucruri la Fotbal pentru Prietenie. Cred că cel mai mult mi-a plăcut că mi-am făcut prieteni din multe ţări, toţi pasionaţi de un singur lucru: fotbalul. Mi-aş fi dorit ca acest proiect să dureze mult mai mult pentru că îmi plăcea să fiu un mic reporter de pe terenul de fotbal, dar rămân cu multe amintiri frumoase, pe care abia aştept să le spun tuturor”, a declarat Rareş Dumitrache, tânărul jurnalist din delegaţia României.

„După această experienţă îmi doresc să continui să joc fotbal cât mai mult, pentru a mai participa la astfel de evenimente mari unde sper să mă reîntâlnesc cu toţi cei pe care i-am cunoscut aici. Am învăţat multe lucruri de la ceilalţi copii şi am format echipe foarte bune. Nu îi voi uita niciodată şi abia aştept să le povestesc celor de acasă despre noii mei prieteni, dar şi despre valorile proiectului”, a spus Alex Popa, tânărul fotbalist din delegaţia României.

Înainte de finala campionatului, antrenorul în scaun cu rotile al echipei de rugby a oraşului Sankt Petersburg a participat la tragerea la sorţi. Cea mai aşteptată parte a competiţiei a fost ceremonia de premiere a finaliştilor, unde căpitanii echipelor au împărţit medalii, diplome şi alte premii speciale. Tinerii fotbalişti care nu au fost prezenţi la finală s-au aflat la întâlniri prin care au promovat valorile programului FOTBAL PENTRU PRIETENIE. Aceştia au fost susţinuţi de către ambasadorul rus al proiectului, cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale de fotbal a Rusiei, Alexander Kerzhakov, dar şi de către antrenorul echipei naţionale a Rusiei, Stanislav Cherchesov, precum şi alţi reprezentanţi ai Federaţiei Ruse de Fotbal. De asemenea, pe întreaga perioadă a proiectului au participat peste 200 de junalişti din diferite tări, dar şi reprezentanţi ai federaţiilor naţionale de fotbal.

Despre programul internaţional Fotbal pentru Prietenie

Programul internaţional de responsabilitate socială Fotbal pentru Prietenie este implementată de Gazprom începând cu anul 2013. Programul aduce împreună copii cu naţionalitate, sex şi abilităţi fizice diferite. Prietenia, pacea şi egalitate sunt valori-cheie promovate de către participanţii în programul Fotbal pentru Prietenie. Obiectivul programului este dezvoltarea toleranţei şi respectului pentru diferite culturi şi naţionalităţi între copiii din diferite ţări. Valorile-cheie promovate de participanţi sunt: prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradiţiile şi onoarea.

 

Stiri recente

Steaua şi Minaur Baia Mare şi-au aflat adversarele din optimile European Cup la handbal masculin

Steaua Bucureşti şi Minaur Baia Mare şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile European Cup, după tragerea la sorţi de...