Cine va disputa finala US Open, după ce semifinala Gauff – Muchova a fost întreruptă de activişti de mediu

Coco Gauff (SUA, 6 WTA) şi Arina Sabalenka (Belarus, 2 WTA), vor juca finala US Open, ele trecând în semifinale de Karolina Muchova, respectiv Madison Keys.

Sabalenka a trecut în semifinale de Keys, numărul 17 mondial, scor 0-6, 7-6 (1), 7-6 (5), în două ore şi 32 de minute. Gauff a învins-o pe Karolina Muchova, locul 10, WTA, cu scorul de 6-4, 7-5, în două ore şi trei minute.

Activiştii pentru climă au întrerupt timp de aproape o oră semifinala dintre Gauff şi Muchova.

În timp ce Gauff conducea cu un set, a început o agitaţie în zona superioară a stadionului Arthur Ashe.

Stacey Allaster, directorul executiv al Asociaţiei de Tenis Profesionist al Statelor Unite (USTA), a declarat că incidentul a implicat trei manifestanţi pentru climă.

Ulterior, USTA a emis un comunicat în care a precizat că patru persoane au fost reţinute de poliţia din New York.

„Trei dintre cei patru protestatari au fost escortaţi în afara stadionului fără alte incidente”, se arată în comunicatul USTA.

„Cel de-al patrulea protestatar şi-a lipit picioarele goale de podeaua bolului de scaune. „Din cauza naturii acestei acţiuni, a fost nevoie de NYPD şi de personal medical pentru a-l scoate în siguranţă pe acest individ din stadion”. Fotografiile de la faţa locului arătau protestatari care purtau tricouri cu mesajul „End Fossil Fuels”.

La ediţia din acest an a turneului de grand slam, câştigătoarea trofeului va obţine 3 milioane de dolari, iar finalista învinsă 1,5 milioane.

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...