Cine este românul care a traversat înot Marea Galileii pe timp de război

Cristian Mitrică a traversat înot Marea Galileii la 2 zile dupa ce Israelul a fost lovit de atacurile grupării teroriste Hamas.

Astfel, el a devenit cel mai rapid român care traversează lacul aflat la 200 de metri sub nivelul mării, în nord estul Israelului, aproape de granita cu Liban.

El a înotat cei 20,5 kilometri în 8 ore si 9 minute, în condiții dificile: 35 de grade afară și 29 de grade temperatura apei.

La sfârșitul lunii august, Cristian Mitrică, împreuna cu alti 2 romani, Florin Tomoș și Mihai Holban au traversat Strâmtoarea Gibraltar în 5 ore și un minut.

Mitrică a fost și team suportul lui Paul Georgescu în traversarea celei mai dificile strâmtori din lume: North Channel.

Avram Iancu a traversat și el anul acesta Marea Galileii, dar cu timpul de 11 ore si 46 de minute. Având în vedere că Iancu a câştigat premiul mondial pentru performanţa anului la înot în ape deschise în 2021, surpinde cel puțin faptul că Mitrică a făcut același traseu cu peste 3 ore mai repede decât înotătorul din Petroșani.

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...