Cine este primul președinte ales al World Boxing

World Boxing l-a ales pe fostul şef al federaţiei olandeze, Boris van der Vorst, în funcţia de prim preşedinte, cu sarcina de a asigura viitorul olimpic al acestui sport după Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris.

Forul separatist a fost lansat în aprilie, după o lungă pauză în relaţiile dintre Asociaţia Internaţională de Box (IBA), condusă de Rusia, şi organizatorii olimpici.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a retras recunoaşterea IBA în iunie anul trecut, după ani de suspendare, din cauza faptului că nu a reuşit să finalizeze reformele privind guvernanţa, finanţele şi problemele etice.

World Boxing a precizat că Van der Vorst a obţinut 63% din voturi împotriva lui Elise Seignolle de la USA Boxing şi va avea un mandat iniţial de doi ani.

La congresul inaugural al forului, care a avut loc la Frankfurt, au participat 26 dintre cele 27 de ţări membre ale World Boxing.

Van der Vorst a declarat reporterilor, în cadrul unei videoconferinţe, că acesta este începutul unei noi ere şi că se aşteaptă ca mai mulţi membri să se alăture după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cu sediul în Elveţia, se va pronunţa asupra unui apel al IBA împotriva CIO.

Van der Vorst a candidat anul trecut împotriva preşedintelui rus Umar Kremlev pentru preşedinţia IBA, dar a fost considerat în mod controversat neeligibil cu două zile înainte de vot, iar Kremlev a fost ales fără opoziţie.

Ulterior, TAS a decis că olandezul a fost împiedicat în mod greşit, dar un congres extraordinar al IBA, desfăşurat în Armenia în septembrie anul trecut, a votat pentru a nu organiza noi alegeri.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...