Cele mai populare sporturi pe care se pariază la nivel global

Pariurile sportive câștigă tot mai mult teren în cadrul caselor de pariuri clasice, dar și online. În ultimii ani, cifrele au crescut vertiginos și tot mai mulți oameni aleg să-și încerce norocul, pariind pe diferite competiții sportive.

Conform unor statistici, pariurile sportive reprezintă aproximativ 40% din industria jocurilor de noroc. Anual nivel global, industria pariurilor este estimată la peste 500 de miliarde de dolari.

Pasionații de pariuri sportive pot paria de majoritatea sporturilor existente și pe toate competițiile sportive desfășurate la nivel global, inclusiv pe nișele noi cum ar fi eSports. Însă mereu au existat câteva sporturi ce au ținut topul preferințelor în rândul pariorilor.

Fotbal

La nivel global, fotbalul este sportul rege, așa că are sens să fie și pe prima pozitie când vine vorba de pariurile sportive. Doar în Marea Britanie, se estimează că se fac pariuri pe fotbal de peste 1 miliard de lire. Din cauza multor piețe nereglementate, este imposibil să avem cifrele exacte pentru piața globală. Însă putem extra pola pornind de la numărul foarte mare de spectatori și telespectatori iubitori de fotbal și ajungem la sume de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

La nivel global, există câteva țări unde fotbalul nu este rege: SUA – NFL este pe primul loc; Australia și Noua Zeelandă – rugby; Canada – hochei.

Cursele de cai

Cursele de cai au fost pe primul loc în rândul pariorilor foarte multă vreme. Încă din cele mai vechi timpuri, primele pariuri s-au făcut pe cursele de cai și pe cursele de câini. A fost cel mai popular sport pe care s-a pariat în decursul a zeci de ani.

Este încă un gigant global și unul dintre singurele sporturi pe care poți paria 24/7 din întreaga lume. Pariurile pe cursele de cai sunt estimate la peste 100 de miliarde de dolari anual. În mod surprinzător, Japonia este cea mai mare piață, urmată de Marea Britanie și Australia. Cursele sunt o industrie masivă în SUA și, odată cu legalizarea pariurilor în unele state, acesta ar putea crește și mai mult în popularitate.

Tenis

Pentru unii ar putea fi o surpriză, dar să știți că tenisul este al treilea cel mai popular sport pentru pariurile sportive la nivel global. Odată cu evoluția tehnologiei și a diversificării modului în care se poate paria, tenisul a câștigat foarte mult în popularitate. Se poate paria pe câștigătorul meciului, dar se pot face și pariuri live pe cine câștigă următorul set. Am putea spune că este ușor de pariat pe tenis, mai ales dacă joacă unul dintre favoriți, dar surprinzele din ultimele luni au făcut ca pariurile în tenis să fie mult mai atractive.

Golf

Golful este în topul preferințelor pariorilor. Cu 78 de jucători și o mulțime de formate de pariuri, nu este greu de înțeles de ce acesta este atât de popular printre pariori. Evenimentele mari se desfășoară pe parcursul a 3 zile, în timp ce competițiile majore sunt de 4 zile. Adăugați acest lucru la numărul de jucători de pe teren și aveți mult mai multe oportunități, cote și rezultate variabile decât există în alte sporturi.

eSports

Surpriza pariurile sportive este piata de eSports. Aceasta a înregistrat cea mai rapidă creștere cu privire la volumul de pariuri este eSports. În timp ce cursele virtuale există de ani de zile, celelalte sporturi virtuale au explodat în popularitate în 2020, toate casele de pariuri majore oferind diferite pariuri eSporturi. Acest volum în creștere duce rapid la generarea de venituri în industria pariurilor sportive.

În concluzie, pariurile sportive pot fi practicate în mediul online, de preferat la case pariuri online autorizate. Aveți foarte multe optiuni de pariere pe majoritatea competitiilor sportive desfasurate la nivel global.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...