Cele mai mari surprize înregistrare în Liga 1 în 2020

Fotbalul românesc nu a fost lipsit de surprize în anul 2020, chiar dacă activitatea sportivă a fost întreruptă mai bine de 3 luni de zile din cauza pandemiei. Cele mai multe surprize au avut loc după pauza pricinuită de starea de urgență și de restricțiile dictate de autorități.

Se spune că pariorii de top sunt aceia care reușesc să pronosticheze corect victoriile outsiderilor și, în general, ponturile cu cote mari. Cu siguranță, cei care au reușit să anticipeze câteva dintre următoarele meciuri se pot considera ca fiind cei mai buni tipsteri la capitolul predicții Liga I:

7 februarie: Astra 1-2 Chindia Târgoviște (Cotă 5.30)

10 februarie: FCSB 0-0 Academica Clinceni (Cotă 6.50)

28 februarie: Dinamo 0-1 Academica Clinceni (Cotă 5.00)

31 august: Chindia Târgoviște 1-0 Dinamo (Cotă 5.50)

12 septembrie: FC Voluntari 2-1 FCSB (Cotă 6.50)

28 septembrie: Dinamo 0-1 UTA Arad (Cotă 6.25)

4 octombrie: FC Botoșani 0-2 Chindia Târgoviște (Cotă 5.40)

23 octombrie: U Craiova 0-1 Academica Clinceni (Cotă 5.75)

1 noiembrie: CFR Cluj 1-2 Gaz Metan Mediaș (Cotă 12)

6 noiembrie: U Craiova 0-1 Chindia Târgoviște (Cotă 5.00)

22 noiembrie: CFR Cluj 0-1 UTA Arad (Cotă 9.50)

Chindia Târgoviște este autoarea celor mai multe surprize (4) din Liga I în 2020, fiind urmată de Academica Clinceni (3). Interesant este că ambele echipe au promovat în același timp în primul eșalon al fotbalului românesc, prima lor stagiune în Liga 1 fiind cea din sezonul 2019-2020.

Cele 3 ocupante ale podiumului din actuala campanie, FCSB, CSU Craiova și CFR Cluj, au fost implicate fiecare de câte două ori în meciuri surpriză.

Dintre cele 11 meciuri selectate, unul singur s-a încheiat la egalitate: FCSB 0-0 Academica Clinceni. Ilfovenii ocupă în acest moment locul 4 în Liga I, fiind urmați de cei de la UTA Arad, care au fost protagoniști în două dintre meciurile listate mai sus.

Astra, formația care a încheiat în mod absolut nesperat pe locul 3 la finalul sezonului trecut de campionat și care nu a putut participa în cupele europene deoarece FRF i-a refuzat acordarea licenței pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură și din cauza problemelor financiare, este momentan lanterna roșie a Ligii I, acumulând doar 8 puncte după primele 11 etape. Giurgiuvenii nu stau deloc rău la capitolul profile jucători de fotbal: Astra are al 5-lea cel mai valoros lot din primul eșalon al fotbalului românesc, conform transfermarkt.com.

Cele mai mari două surprize din 2020 s-au petrecut în luna noiembrie: în ambele, partide, campioana în exercițiu, CFR Cluj, a fost învinsă pe teren propriu, în fața altor echipe din Ardeal: Gaz Metan Mediaș și UTA Arad.

Dinamo apare de 3 ori în lista de mai sus, însă de fiecare dată, formația din Ștefan cel Mare a fost echipa care a dezamăgit. Chiar și în acest moment, câinii roșii ocupă poziția a 14-a în clasament și par să aibă șanse mici de a rămâne în primul eșalon, după ce în sezonul trecut au fost salvați de decizia Comitetului Executiv al FRF din 18 august 2020, care a hotărât ca nici o echipă să nu retrogradeze în respectiva campanie.

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...