Ce dietă are David Popovici, românul care a cucerit lumea natației! Cât înoată zilnic! „Ard foarte mult”

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Sportivul de la CS Dinamo a reușit un nou record mondial, 46 sec 86/100.

Kristof Milak a luat argintul, 47 sec 47/100, iar Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100, a obținut bronzul.

David Popovici, 17 ani, campionul mondial en titre la 100 şi 200 m liber, reuşise și-n semifinale un nou record european, 46 sec 98/100.

Ce dietă are David Popovici, înotătorul român care a cucerit lumea! Cât înoată zilnic! „Ard foarte mult”

David Popovici deţine la 100 m liber recordul mondial la seniori şi juniori, dar și recordul european la seniori şi juniori.

La Europenele de la Roma, David va concura și-n probele de 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

Popovici a dezvăluit din secretele sale la podcastul Fair Play. Mănâncă de șapte-opt ori pe zi și înoată 15 kilometri zilnic. „Am o masă înainte de antrenament și o masă imediat după antrenament. Ajung acasă, mai mănânc ceva. După aceea, am prânzul. Când zic ceva, e o masă normală.

Important e să mănânc sănătos şi să mă feresc de fast food sau chestii de genul. Prânzul e ceva de a patra masă. După prânz poate mai mănânc ceva, poate un snack, un baton mai mare, imediat după antrenament. Şi după care am cina. Cred că s-au adunat 7. Uneori am şi 8. Am nevoie, pentru că ard foarte mult. Cred că dacă m-aş lăsa de înot brusc, m-aş îngrăsa imediat.

Mă ajută şi metabolismul puţin, dar faptul că înot, în medie, într-o zi obişnuită, 15 kilometri pe zi, ard foarte mult”, a spus David Popovici.

Stiri recente

Bergodi – E cel mai greu moment al carierei mele în România

Cristiano Bergodi a spus după înfrângerea Rapidului cu Sepsi din în play-off-ul Superligii că este cel mai greu moment...