Ce a spus Vlad Stancu după ce s-a calificat la JO de la Paris și ce premieră ar putea avea la toamnă!

Vlad Stancu a luat argintul în proba de 1.500 metri la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Belgrad, cu un rezultat care i-a adus şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, 15 min 00 sec 51/100.

Timpul lui Stancu reprezintă şi un nou record naţional. El deţinea şi vechea performanţă, 15 min 05 sec 47/100, din 7 iulie 2022, la Otopeni.

Vlad Stancu este al patrulea sportiv român şi al doilea înotător care s-a calificat la JO 2024, după atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua), înotătorul David Popovici şi pugilista Lăcrămioara Perijoc.

„Secretul? E simplu: antrenament. Antrenament și durere. Cel mai greu e în perioadele când trebuie să înot singur foarte mulți kilometri. Și chestia asta poate deveni foarte dură dacă nu știi cum să o iei. E o provocare, pentru că trebuie mereu să mă bat cu mine și cu timpii mei. Dar eu cu doamna antrenor discutăm, mă mai calmează, și trebuie să mă mențină pe linia de plutire, mai ales mental, pentru că în probele de 1.500, 400 și 800 e foarte important psihicul”, a declarat Vlad Stancu.

Iar, antrenoarea sa Iulia Becheru a spus că Vlad ar putea participa și la Campionatele Europene de juniori în ape deschise de la Corfu, din septembrie, unde ar trebui să înoate 10.000 de metri: „Ne mai gândim puțin dacă vom participa sau nu. Nu știe la ce să se aștepte, pentru că e o noutate și pentru el. O să vedem. Nici nu ne-am pregătit încă pentru el, pentru că în ape libere, inclusiv respirația e un pic diferită și ar trebui să ne antrenăm un pic pentru el, dar vom vedea. Ar fi o premieră și pentru mine, dar o să vedem întâi dacă abordăm competiția și apoi ce o să fie și ce o să iasă. La vârsta lui, ar înota 10.000 de metri”.

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...