Care este secretul succesului românului nominalizat de World Open Water Swimming Asociation la titlul de înotătorul anului

Ascociația Mondială de Înot în Ape Libere (World Open Water Swimming Asociation) l-a nominalizat pe românul Paul Georgescu la titlul de înotătorul anului în ape libere în 2019.

Paul Georgescu poate fi votat AICI până pe 1 februarie.

„Paul poate înota în ape foare reci sau în ape calde. Este un triatlonist talentat, înotător, antrenor, arbitru, jucător de polo și profesor. Este recunoscut pentru viteza cu care înoată atât în ape înghețate, cât și în cele calde.

Paul este primul român din istorie care a înotat 1600 de metri în ape înghețate (3,02 grade). De asemenea, el a devenit primul român care a traversat Molokai Channel (42 de kilometri, în 13 ore si 6 minute).

În 2019 a obținut și titlul de campion mondial în ape inghețate pe distanța de 500 de metri (Murmansk, Rusia).

 El a condus cea mai rapidă ștafetă mixtă (formată din elevii săi) care a traversat în acest an Canalul Mânecii.  Pentru că și-a demonstrat calitățile într-o varietate de evenimente în înotul in ape libere, pentru că a inspirat și a antrenat și alți înotători de diferite vârste, pentru că s-a transformat dintr-un jucător de polo într-un triatlonist și apoi într-unul dintre cei mai rapizi înotători din lume, Paul merita cu prisosință nominalizarea la titlul de Man of the Year”, infromează World Open Water Swimming Asociation.

Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul de 13h 34′).

(FOTO: Paul Georgescu alături de Alexandru Hârleșteanu, patronul Alexandreea Club Fitness@Spa)

Unul din secretele succesului profesorului de educație fizică și sport de la International British School of Bucharest este că înoată zilnic aproximativ 7 km la piscina de la Alexandreea Club Fitness @ Spa din București, unde este şi instructor.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...