Capricii si delicii. Fotbalistice

(de CRISTI MÎNDRU)

Spre bucuria presei care are ce mesteca niste zile, oficialii FCSB-ului se comporta ca si cum titlul s-ar fi decis in dubla din weekend si rezolvat de lipsa VAR-ului.

Poti petici gauri si te poti minti ca e bine, dar barca mereu va lua apa cat timp nu pui la comanda un capitan adevarat ci un matelot care primeste ordine de la un boss care a navigat cel mult in bazin. Cu toate pacatele, seful CFR-ului respecta macar prima regula a succesului in fotbal. EL PUNE UN ANTRENOR SI IL LASA SA ISI FACA TREABA.

Nu intamplator, destinul i-a jucat si in acest an o festa patronului din Pipera care a castigat ultimul titlu cand a stat departe. Nu ca a vrut ci ca ,,a putut”. Era atunci in imposibilitatea de a da ordine fiind la inchisoare. Acum domnul Gura Mare mai trimite in malaxorul chestiunii si personaje colaterale povestii, unele din prezent, primarul Pandele, si altele din trecut, regele Hagi. Viii de acum si mortii de demult neaga si cer anchete pentru a verifica sloboda gura.

Pana sa aflam daca clujenii vor avea doua echipe in liga 1 sau Dinamo va fenta inca un an retrogradarea, o postare semnalata de un prieten pe FB mi-a facut ziua. Domnul Tise, presedintele CJ Cluj, are regrete ca legea nu permite finantarea unei echipe private  de catre stat si vrea unirea in cuget si simtiri a comunitatii pentru ca orasul sa castige Champions League. La fotbal masculin. Somn usor si vise placute!

CV Cristi Mîndru

 A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

 

Stiri recente

Cozmiuc şi Bejan, medalie de aur la dublu rame la CM de canotaj

Echipajul de dublu rame (M2-), compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a cucerit medalia de aur la CM...