Caldera – Copiapo – La Puerta

„Caldera – Copiapo – La Puerta” se numește episodul VII din „Jurnalul” lui Cătălin Neacșu, care alături de Mihai Emil Isar și Bogdan Guță au traversat deșertul Atacama și au escaladat pe pantele celui mai înalt vulcan din lume, Ojos Del Salad, pe biciclete Pegas „Drumeț”.

 Din păcate şi a doua parte a expediţiei a stat sub ameninţarea timpului. După o noapte „dormită” în maşină, distanţa dintre ocean şi Copiapo ( 85km ) am parcurs-o în mai puţin de 5 ore, acum vântul sufla din spate şi pe toată dinstanţa am avut asfalt. Cu siguranţă puteam să băgăm, poate şi 200 km într-o zi, dar aveam nevoie de realimentare, de făcut aprovizionarea pentru alte 7 zile, de reîncărcat bateriile de la aparate, de … de o pauză.
 Aceasta a fost dealtfel şi cea mai „productivă” parte a expediţiei, 200 de kilometri în 2 zile, cei drept, ne-a ajutat şi faptul că trei sferturi din drum a fost pe asfalt şi că în prima zi am avut vânt doar din spate, iar a doua zi a lipsit cu desăvârşire.

Două picături de ploaie înseamnă că tot deşertul o ia razna, mai întâi inundaţiile fac prăpăd (pentru că nisipul de pe dealuri este beton, fiecare picătură de apă o ia la vale transormandu-se în viituri), iar apoi infloreşte. Noi am fost martorii a ceea ce a rămas după ploicica de acum un an.

„Drumețul” de la Pegas, impecabil, fără probleme, două zile perfecte.
(http://fotomiraj.blogspot.ro/2016/12/caldera-copiapo-la-puerta.html)