Buffon se retrage la 45 de ani, după 28 de sezoane disputate

Portarul Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea, la 45 de ani, după ce a disputat 28 de sezoane ca fotbalist profesionist.

45 de ani, 28 de sezoane, peste 1100 de meciuri în cariera profesionistă, 3 cluburi, 30 de trofee cu echipele de club sau echipa naţională şi peste 45 de trofee individuale.

Aceasta este cariera în numere a lui Gianluigi Buffon, portarul echipei italiene Parma, care a anunţat miercuri – printr-o postare pe Twitter, că se retrage din cariera competiţională:

„Asta este tot, oameni buni! Voi mi-aţi dat totul. Eu v-am dat totul. Am reuşit împreună”, aceste este mesajul prin care Buffon şi-a luat adio de la fani.

Campion al lumii cu Italia, în 2006, şi ultimul reprezentant al acelei echipe aflat încă în activitate, Buffon a debutat la 19 noiembrie 1995, pentru Parma.

Și a mai jucat în carieră doar pentru alte două echipe: Juventus Torino şi PSG.

Buffon a fost selecţionat de 176 de ori în „unsprezecele” Squadrei Azzura şi a jucat trei finale de Liga Campionilor, toate pierdute, cu Juventus Torino.

Stiri recente

Gabriela Ruse, în semifinale la Trophee Clarins

Gabriela Ruse, 148 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris. Ruse a învins-o în...