Buffon se retrage la 45 de ani, după 28 de sezoane disputate

Portarul Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea, la 45 de ani, după ce a disputat 28 de sezoane ca fotbalist profesionist.

45 de ani, 28 de sezoane, peste 1100 de meciuri în cariera profesionistă, 3 cluburi, 30 de trofee cu echipele de club sau echipa naţională şi peste 45 de trofee individuale.

Aceasta este cariera în numere a lui Gianluigi Buffon, portarul echipei italiene Parma, care a anunţat miercuri – printr-o postare pe Twitter, că se retrage din cariera competiţională:

„Asta este tot, oameni buni! Voi mi-aţi dat totul. Eu v-am dat totul. Am reuşit împreună”, aceste este mesajul prin care Buffon şi-a luat adio de la fani.

Campion al lumii cu Italia, în 2006, şi ultimul reprezentant al acelei echipe aflat încă în activitate, Buffon a debutat la 19 noiembrie 1995, pentru Parma.

Și a mai jucat în carieră doar pentru alte două echipe: Juventus Torino şi PSG.

Buffon a fost selecţionat de 176 de ori în „unsprezecele” Squadrei Azzura şi a jucat trei finale de Liga Campionilor, toate pierdute, cu Juventus Torino.

Stiri recente

Sfaturi și recomandări pentru controlul tensiunii arteriale

Tensiunea arterială este un parametru pe care medicii recomandă să îl monitorizăm cu atenție, el fiind un bun indicator...