Buffon revine la Squadra Azzura

Gianluigi Buffon va fi noul şef de delegaţie al Squadrei Azzura, campioana europeană en-titre.

Propunerea a fost lansată de selecţionerul naţionalei italiene, Roberto Mancini, şi susţinută de preşedintele Federaţiei Italiane de Fotbal (FIGC).

Postul de şef de delegaţie al echipei naţionalei italiene a rămas vacant după decesul lui Gianluca Vialli, în luna ianuarie a acestui an, iar în trecut a mai fost ocupat de Gigi Riva.

„Este o zi grozavă pentru echipa naţională, pentru că „Gigi” vine acasă. Buffon este o icoană a fotbalului nostru şi o persoană deosebită”, a declarat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina.

„Mă întorc la echipa naţională pentru că acel copil care a păşit prima dată pe poarta de la Coverciano, acum 30 de ani, mai vrea încă să viseze şi să trăiască acest vis alături de suporterii italieni”, a spus Buffon.

Deţinător al recordului de selecţii pentru Squadra Azzura (176 de meciuri), campion mondial în 2006 şi vicecampion al Europei în 2012, Buffon va debuta în funcţia de şef de delegaţie al naţionalei la începutul lunii septembrie, în cadrul meciurilor de calificare pentru Euro 2024, împotriva Macedoniei de Nord şi Ucrainei.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...