Blatter reales la sefia FIFA

0
174

Elvetianul Joseph Blatter, singurul candidat la propria succesiune, a fost reales, joi la Zurich, pentru un mandat de patru ani la conducerea Federatiei Internationale de Fotbal, cu ocazia celui de-al 57-lea Congres al FIFA. Blatter a fost ales in unanimitate de cei 208 de delegati ai asociatiilor FIFA.

Joseph Blatter, in varsta de 71 de ani, conduce institutia din 1998, data la care a castigat fotoliul prezidential in fata suedezului Lennart Johansson, pentru a-i lua locul brazilianului Joao Havelange, aflat la carma FIFA din 1974. in 2002, Blatter l-a invins pe camerunezul Issa Hayatou, presedintele Confederatiei Africane de Fotbal (CAF). Mandatul sau, care trebuia initial sa expire in 2006, a fost prelungit cu un an pentru ca alegerile sa nu coincida cu turneul final al Cupei Mondiale din Germania.

Din aprilie 2006, Joseph Blatter, care ocupa functii de raspundere la FIFA de 32 de ani, si-a exprimat intentia de a se prezenta pentru un nou mandat. “Este o mare bucurie, o mare emotie faptul ca am primit increderea dumneavoastra, cu ocazia celui de-al 57-lea Congres. Pot sa va spun ca accept acest mandat si va multumesc ca ma vreti in continuare la conducerea acestei prestigioase institutii care, in ultimii ani, a cunoscut o notorietate si o imensa popularitate datorita muncii pe care ati depus-o”, a declarat Blatter.