Biden speră că Putin va fi dispus să rezolve acum cazul Brittney Griner

Preşedintele SUA, Joe Biden, speră că preşedintele rus Vladimir Putin va fi mai dispus să rezolve acum cazul Brittney Griner.

“Am speranţa că acum, după ce alegerile s-au încheiat, Putin va fi dispus să discute mai serios despre un schimb de prizonieri. Intenţia mea este să o aduc acasă””. A declarat preşedintele SUA în cadrul unei conferinţe de presă.

Avocaţii lui Brittney Griner au spus că ea a părăsit centrul de arest de lângă Moscova pe 4 noiembrie şi că acum se afla „în drum spre o colonie penitenciară”.

Vedetă a baschetului, Brittney Griner a fost reţinută pe aeroportul din Moscova cu doar câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Iar autorităţile ruse au acuzat-o că avea în bagaj ulei de canabis. Cazul ei a stârnit îngrijorare că este folosită ca pion politic pe fondul războiului dintre Rusia şi Ucraina.

SUA încearcă să obţină eliberarea şi a lui Paul Whelan, un alt american încarcerat în Rusia, propunând Moscovei un schimb de prizonieri. Paul Whelan este un fost puşcaş marin, reţinut în Rusia la sfârşitul anului 2018 pe motiv că ar fi spion.

Printre prizonierii propuşi la schimb de Washington s-ar număra Viktor Bout, un celebru traficant rus de arme, poreclit şi „Negustorul morţii”. Care în prezent ispăşeşte o pedeapsă cu 25 de ani de închisoare în SUA. Povestea lui a făcut obiectul unui film, „Lord of the War” (2005), cu Nicholas Cage în rolul principal.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...