Bianca Andreescu se întoarce pe terenul de tenis după șase luni

Jucătoarea canadiană cu părinţi români Bianca Andreescu, locul 121 WTA, revine pe teren după o pauză de şase luni, la turneul de categorie WTA 500 de la Stuttgart.

Andreescu, fost numărul 4 mondial, nu a participat la Australian Open, primul grand slam al anului, motivând că nu este pregătită psihic să revină pe teren.

“A fost un an greu pentru mine. Am petrecut mai multe săptămâni în izolare şi carantină. În plus de asta, bunica mea a petrecut mai multe săptămâni la terapie intensivă, ceea ce m-a afectat foarte tare. Uneori am simţit că purtam toată greutatea lumii pe umerii mei. Nu am putut să mă detaşez de ce se întâmpla, Vreau să-mi ofer mai mult timp să mă resetez şi să-mi revin. Drept urmare nu voi începe acest sezon în Australia”, a scris Andreescu, pe Twitter, în decembrie.

Calvarul pentru Andreescu, 21 de ani, a început în 2019, după ce a reuşit succese răsunătoare în circuitul WTA, câştigând trofeele la Indian Wells, Toronto şi US Open. De aunci au urmat accidentări, infectare cu Sars-CoV-2 şi rezultate nesatisfăcătoare.

Stiri recente

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Ruse (26 de ani, 83...