“Bătălia sexelor” ar putea avea premiera la finalul anului. Implicare a mafiei pariurilor

Meciul de tenis din 1973, dintre Billie Jean King şi Bobby Riggs, supranumit “Bătălia sexelor”, ecranizat la Hollywood, cu Emma Stone în rolul jucătoarei americane şi cu Steve Carell în cel al tensimenului, ar putea avea premiera la finalul acestui an.

Riggs (55 ani), unul dintre cei mai buni jucători ai anilor ’40, a provocat-o la un meci pe Margaret Court, în vârstă de 30 de ani atunci şi numărul unu în lume, pe care a învins-o, cu scorul 6-2, 6-1, la 13 mai 1973.

Riggs o provocase pe King, dar aceasta a refuzat inițial. După înfrângerea lui Court, Billie Jean King (29 de ani) a acceptat provocarea şi a câştigat meciul care a avut loc la 20 septembrie 1973, cu 6-4, 6-3, 6-3. “Bătălia sexelor” a avut loc la Houston, cu peste 30.000 de spectatori în tribune şi cu o audienţă TV estimată la 90 de milioane de persoane, iar învingătoarea a încasat un premiu de 100.000 de dolari.

Se pare că că jocul slab al lui Riggs ar fi fost unul intenţionat, deoarece el era dator mafiei pariurilor.

Ideea unei noi “bătălii a sexelor” a fost lansată de curând de John McEnroe, care a spus că Serena Williams ar ocupa un loc în jurul poziţiei 700 dacă ar juca în circuitul masculin. Apoi el a propus meciuri pentru a se stabili diferenţa dintre sexe.

“Battle ot the Sexes” est regizat de Valerie Faris şi Jonathan Dayton, cunoscuţi pentru pelicula “Little Miss Sunshine”, câştigătoare a două premii Oscar, pentru scenariu şi cel mai bun actor în rol secundar.

Stiri recente

Valencia a interzis accesul Netflix pentru un documentar despre Vinicius

Marca notează că Valencia a interzis accesul Netflix pe stadionul Mestalla la meciul de sâmbătă, cu Real Madrid, în...