Baschetbalista americancă Griner, condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia, cu privire la deţinere și trafic de droguri.

Baschetbalista de la Phoenix Mercury a venit în Rusia să joace în extrasezonul american, o practică curentă din Women’s National Basketball Association (WNBA). Care câştigă adesea mai mulţi bani în străinătate decât în Statele Unite.

Ea a fost acuzată de deţinere ilegală de droguri, după ce a fost arestată pe Aeroportul de la Moscova cu lichid de ”vaping” din canabis.

Baschetbalista a dezminţit orice trafic, spunând că substanţa era destinată numai consumului personal în scopuri analgezice. Deoarece suferă de dureri cronice, ca mulţi sportivi.

Procurorul a acuzat-o că a încercat cu bună-ştiinţă să ascundă lichidul pe bază de canabis vameşilor. Ea a recunoscut că deţinea această substanţă şi a declarat că a adus-o în Rusia din greşeală.

Griner, în vârstă de 31 de ani, este considerată una dintre cele mai bune baschetbaliste din lume. Cele două ţări negociază un schimb de deţinuţi în care jucătoarea de baschet poate fi inclusă. Condamnarea jucătoarei de baschet deschide calea unui posibil schimb de deţinuţi.

Stiri recente

UTA Arad a învins U Cluj, 2-1, în Superliga!

UTA Arad a învins Universitatea Cluj, 2-1, într-un meci din etapa a cincea a Superligii. Au marcat: Virgiliu Postolachi (6),...