Azarenka, fluierată de spectatori, după ce nu a dat mâna cu Svitolina

Belarusa Victoria Azarenka a fost fluierată de spectatori, după ce a nu a dat mâna cu Elina Svilona, când a fost învinsă în optimile de finală la Wimbledon.

Întrebată ce părere are despre acest lucru, ea a răspuns: “Ce părere aveţi?” (Cred că a fost nedrept, i-a răspuns jurnalistul). Cred că suntem de acord cu asta. Nu a fost corect”.

Fostul număr 1 mondial a considerat că a avut o atitudine corectă faţă de Svitolina: “Nu vrea să dea mâna cu ruşii şi bieloruşii (din cauza războiului din Ucraina). Îi respect decizia. Ce ar fi trebuit să fac eu?

Să rămân şi să aştept? Nu aş fi putut face nimic care să fie corect, aşa că am făcut ceea ce am considerat că este respectuos faţă de decizia sa”.

“Nu pot controla ceea ce face publicul”, a continuat ea. “Această conversaţie de strângere de mână nu este o conversaţie care să schimbe viaţa. Dacă oamenii se concentrează doar pe strângerile de mână sau pe huiduielile mulţimii, este păcat”.

Şi Elina Svitolina a comentat pe tema subiectului.

“Cred că organizaţiile de tenis ar trebui să facă o declaraţie pe această temă pentru a explica faptul că nu vor exista strângeri de mână între ruşi, belaruşi şi ucraineni.

Nu ştiu dacă este clar pentru oameni. Unii oameni nu prea ştiu ce se întâmplă. Acelaşi lucru mi s-a întâmplat şi mie la Paris (a fost fluierată după ce a pierdut în faţa Arinei Sabalenka).

A fost la fel de nedrept pentru mine acolo. Am impresia că atunci când o jucătoare pierde şi nu există o strângere de mână, este huiduită. Ceea ce trebuie făcut este să comunicăm acest lucru”, a spus Svitolina.

Stiri recente

Iga Swiatek, regina tenisului! Pe ce loc e acum Simona Halep în clasamentul WTA

Iga Swiatek s-a detaşat mai mult în fruntea clasamentului WTA, după ce a câștigat și turneul de la Roma....