Arma Mortala

Viteză, ferocitate, determinare, anduranţă şi o rezistenţă incredibilă la durere. Arma perfectă. Nicu Dascălu, centură cu trei dani în Ashihara (un stil dur de luptă care provine din kyokushin; se permit prize, proiectări şi lovituri de picior, singurul lucru interzis fiind croşeele la figură). Cel poreclit Sensei de prieteni, are un palmares de invidiat în artele marţiale. Primul succes notabil pe plan internaţional este cucerirea medaliei de argint la CM din 1995, cînd este declarat şi cel mai tehnic luptător din lume, distincţie pe care o va mai cuceri de două ori în carieră. Patru ani mai tîrziu cucereşte titlul mondial în Danemarca şi în 2003 urcă din nou pe treapta a doua a podiumului la CM. Anul 2004 avea să-i aducă o altă performanţă: cucerirea titlului european în versiunea kyokushin.

Micul Bruce Lee

Pînă să ajungă în lumea artelor marţiale, Dascălu a practicat fotbalul şi luptele libere.
La 12 ani, fascinat de filmele cu Bruce Lee se decide să treacă în sfîrşit la acţiune. Se înscrie astfel la clubul ICIM Braşov, unde se antrenează sub conducerea senseiului Mircea Cîrloganu.
Cu o puternică dorinţă de a se autoperfecţiona, ajunge după doar doi ani să-şi suplinească ocazional instructorul.
Această experienţă l-a ajutat să-şi găsească şi un alt drum în carieră, cel de antrenor. în prezent, Nicu Dascălu deţine o sală modernă de pregătire (dojo) şi instruieşte 40 de copii, mulţi dintre ei devenind campioni naţionali la diverse categorii de vîrstă.

K1, viitoarea provocare

Stilul său spectaculos i-a determinat pe promotorii galelor “Local Kombat” să-i propună să se lupte în sistemul K1. Braşoveanul nu a stat pe gînduri şi a avut un debut fulminant, facîndu-l KO pe adversarul său la debut. Dascălu avea să urce repede în top şi în 2005 cîştigă piramida de la Cluj în faţa lui Markus Bela, Florin Ilie şi Florin Ghiţă, nume cu rezonanţă în circuitul Local Kombat. Acest lucru îi dădeau dreptul să participe într-un turneu de calificare la celebrul turneu Octogon de la Paris, cu premii de 100.000 de euro.
Din cauza unor probleme cu justiţia, braşoveanul a fost nevoit să facă o pauză de un an şi jumătate, dar la revenire l-a învins fără drept de apel pe francezul Mohamed Codad în gala de la Vîlcea.
Cînd totul părea a intra pe făgaşul normal, Dascălu a fost învins surprinzător la puncte de gălăţeanul Alexandru Nedelcu în gala “Bătălie în Giuleşti” desfăşurată pe 16 decembrie. în ciuda acestui eşec, Dascălu nu dezarmează şi se gîndeşte în perspectivă la un duel cu greii Sora şi Ghiţă, rivalii pritenului său Ionuţ Iftimoaie: “Această înfrîngere a fost doar o întîmplare, am vrut să nu risc nimic şi nu m-am concentrat prea bine. Am considerat că e suficient să punctez prin lovituri tehnice. Deocamdată vreau să petrec sărbătorile şi după aceea mă voi gîndi la lucruri mai serioase şi la următoarele gale”.
Pentru a-şi perfecţiona procedeele de braţ, “Sensei” se pregăteşte
cu Traian Georgea, fostul secund al lotului naţional de box şi cel pe care Nicu îl consideră primul şi singurul antrenor adevărat din cariera sa. Fostul campion mondial de ashihara are proiecte îndrăzneţe şi pe plan personal, dorind să facă împreună cu prietena sa Diana “patru mici ţestoase ninja”…

Stiri recente

Emma Răducanu visează să câştige turneul de la Wimbledon

Emma Răducanu a declarat că va reveni pe teren în sezonul următor, după ce s-a confruntat cu o serie...